Yalova’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına Zabıta, İtfaiye, Kadın Aile, Mezarlık, Ulaşım Hizmetleri, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Su Kanal ve Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri bayram boyunca çalıştı.

  Bayram tatili süresince halkın huzuru ve güvenliği için çalışan ekipler, oluşan sorunları kısa sürede çözdü. Vatandaşlar, her türlü sorun ve ihtiyaçları için; Alo 153 Çağrı Merkezi ve 0552 505 77 77 No'lu telefonlarını arayıp, şikayetlerini ilettiler.

Bayramda mezarlık hizmeti vatandaştan tam not aldı

  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 2014 yılında göreve gelmesiyle farklı bir ivme kazanan Mezarlıklar Müdürlüğü, Ramazan Bayramı’nda vatandaştan tam not aldı. Yalova Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığı arife gününden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Kabristan ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlara belediye araçları bayramın 1. ve 2. günü ücretsiz servis yaptı.

  Her cuma, bayram ve kandillerde Kur’an-ı Kerim’in okutulduğu mezarlıkta; Kadın Aile Müdürlüğü personelleri tarafından kabristan ziyaretine gelen vatandaşlara gül suyu, lokum ve gül şerbeti ikram edildi.

  Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde bulunan golf aracı ile kabristan başına gidemeyen yaşlı, engelli ve çeşitli rahatsızlıkları olan kişiler golf aracı ile bayram boyunca taşındı. Yapılan hizmetlerden dolayı vatandaşlar Yalova Belediyesi ailesine ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a teşekkür ettiler.

Ekipler bayram boyunca denetimlerini sürdürdü

  Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı boyunca kentin çeşitli yerlerinde birçok şikayete anında müdahale etti. Yalova’da yoğunluğun yaşandığı Gazipaşa Caddesi’nde bisikletli, araçlı, motorlu ve gingerlı Ulaşım Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri de nöbetleşe çalıştı. 24 saat esaslı çalışan İtfaiye ekipleri de her zaman olduğu gibi bayram boyunca da olaylara en kısa sürede müdahale ederek halkımızın huzuru için görev yaptı.

  Temizlik, Fen, Su Kanal, İlaçlama Birimi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü nöbetçi ekipleri de rutin çalışmaların yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplere anında müdahale etti.