HABER: Abdullah Bozkurt

Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’de alınan yetkiye dayalı olarak, İş Yeri Düzeyinde Toplu İş Sözleşmesi bağlanmak üzere yasal süresi içinde yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadı. Görüşmeler “Uyuşmazlıkla” sonuçlandı.

11 Aralık Cuma Günü saat 14.30’da Yalova Belediyesi’ndeki sendika panolarına Grev Kararı asan Başkan Selahattin Atak, gazetemiz muhabirine konuştu.

Başkan Atak yaptığı açıklamada, “688 kişiyi kapsayacak olan toplu iş sözleşme görüşmelerimiz 3 ay öncesinden başlamış olup, bu 3 ay içerisinde toplam 2 tane oturum yaptık. Fakat maalesef hiçbir maddeyi geçmedik. Hiçbir madde üzerinde uyuşma sağlanmadı. Bunun sonucunda arabulucu dönemi girdi. Arabulucu döneminden sonrada uyuşmadığı için uyuşmazlık tutanağı arabulucu tarafından bize temin edildi. Genel merkezimizde yasa gereği grev kararı almak gibi bir durumda. Şimdi biz bu grev kararımızı astık. Panoda gözüken grev kararımızı 14.12.2020 Pazartesi günü İŞKUR’a grev oylaması yapılmasıyla ilgili müracaatımızı yapacağız.

İŞKUR’un belirleyeceği bir tarihte sandık kurulacak ve o sandıktan çıkan netice ne olursa olsun iki şıkkımız var bir tanesi greve çıkmak, 2.’si yüksek hakeme gitmek.

Sandıktan hangisi çıkarsa, biz sendika olarak sonuna kadar gerekeni yapacağız.

Biliyorsunuz ki o arkadaşlarımız KHK ile 3 yıla yakın %4’lük-%4’lük zamlarla ve asgari ücrete gelen hiçbir zam yansıtılmadan böyle bir mağduriyet yaşanmıştı.

Biz de haklı olarak 7. Ayın 1’i itibariyle, özgür toplu sözleşme hakkı için müracaat ettiğimizde yaklaşım kesinlikle olumlu bir yaklaşım olmadı.

%6 gibi teklifle bize geldiklerinden dolayı, bunu kabul etme gibi bir şansımız yok. Bu artış, enflasyonun çok altında. Hatta, yarısına yakın bir teklif. Bundan dolayı böyle bir grev kararı almış olduk. Hayırlısı olsun diyelim” şeklinde konuştu.