Yalova Belediyesi’nin gerek belediyecilik gerekse kalite çalışmaları ile yerel yönetimlerde örnek bir belediye olduğunu belirten Belediye Başkanı Yakup B. Koçal,"İlk olarak 2000 yılında başladığımız toplam kalite yönetimi çalışmalarımızı 2001 yılında sonuçlanarak belgemizi almış ve bayrağımızı da asmıştık.O zamanlarda kamuda yapılan önemli bir adımı hep birlikte atmıştık. O günden bu zaman kadar personelimiz içinde bulunduğu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek kentimize yakışan hizmeti halkımıza sunmaya özen gösteriyor. Tüm çalışanlarımıza emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Yalova Belediyesi olarak ürettiğimiz projelerle kamuda ses getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yalova Belediyesi'nin Kalitesine Tam Not

2 yıl üst üste ‘Gözetim Tetkiki’, takip eden yılda da ‘Belge Yenileme Tetkiki’ geçiren Yalova Belediyesi kalite denetçilerinden bir kez daha tam not aldı. Bu yıl ‘Belge Yenileme Tetkiki’ geçiren Yalova Belediyesi’nin kalite yönetimine ilişkin sorumluluklarını yerinde inceleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetçileri, hizmet safhasının her aşamasında, kaliteye verilen önem nedeniyle belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Müşteri memnuniyetinden hizmet kalemlerine kadar geniş yelpazedeki kriterlerin hepsinden tam not alan Yalova Belediyesi, “Kalite Yönetim Sistemi” belgesi 2016 yılına kadar geçerli olmak üzere yenilendi.