Açılışa Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Sinan Giray, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Yalova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Cem Vakfı Onursal Başkanı Cem Radyo ve Cem TV'nin kurucusu Pr. Dr. İzzettin Doğan, önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar Hakan ve Cem Vakfı’na gönül veren vatandaşlar katılım sağladı.

Giray ‘Türkiye’ye model olacak bir Cem Evi açıyoruz’

  Açılış konuşması yapan Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Sinan Giray, ’’Bugün benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımız için çok önemli bir gün. Yaklaşık 22 yıldır bir mücadele veriyoruz ve bu mücadele sonucunda da Türkiye’ye model olacak bir Cem Evi açacağız. Bugün hiç uyumadım ve müthiş bir heyecan vardı bende. Çünkü yıllardır girmiş olduğumuz mücadelenin sonucunu aldık.  

  Cem Vakfı Yalova Şubesi 1995 yılında kuruldu ve bende o seneden itibaren arkadaşlarımızla mücadele veriyorum. 1997 yılında ise Türkiye’nin ilk Cem Evi’ni açtık, çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

  Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, ’’Değerli canlar, bildiğiniz gibi cem evleri de Alevi vatandaşların ibadethaneleridir. Aleviler yıllardır bunun demokratik ve hukuksal anlamda mücadelesini verdiler. Ve gördüğünüz gibi hukuk birliğiyle, demokrasiyle, hoşgörüyle ve el ele verip bir araya gelerek, çok güzel eserler yaratıyoruz.

  Bundan 15 gün önce, Pendik’te bir Cem Evi’mizin açılışını yaptık ve Salı günü bir başka Cem Evi’mizin açılışını yapacağız. Burada böyle büyük bir eseri devreye geçirmek için çaba sarf eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Salman ‘Sözlerimizi icraata döktük’

  Bugün burada Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın bin yıl önce temellerini attıkları, kardeşlik, hoşgörü, ilim, irfan olan sevgi deryasına bir damla katkı vermek, o deryada buluşan gönüllerle birlikte olmak için buradayız’’ diyerek sözlerine başlayan Yalova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, ’’Bir ülkenin, o ülkeyi oluşturan toplumun en sağlam temeli gönül birliğidir. Bir ülkede akıl veya gönül birliği galip gelirse o ülkenin kimse karşısında duramaz. Cem Evi bir ibadet yeri olsa da, onu daha da önemli kılan birlik evi olmasıdır. Bugün burada Yalova’mızda bir olmak, diri olmak için bir aradayız. Bugün burada gönülleri yıkan düşünce karanlığına ışık tutmak için bir aradayız. Madde karanlığını akıl ışığı ile cehalet karanlığını ilim ışığı ile nefis karanlığını marifet ışığı ile aydınlatacak olan Cem Evi için bir aradayız.

  Değerli hemşerilerim 24 Mayıs 2015 tarihinde Cem Evi’nin temelini attık ve çok şükür ki ekonomik sıkıntılara rağmen görevimizi tamamlamayı başardık.

   Bizim yönetim anlayışımızda asla farklılaştırma veya ötekileştirme anlayışı olmadı. Kimsenin inancına, kimsenin Yalova’ya nerden geldiğine ve kimsenin dünya görüşüne, siyasi partisine bakmadan hizmet ettik etmeye de devam edeceğiz. Ben belediye başkanı olmadan önce Sinan Giray’a gelerek Cem Evi için söz vermiştim. Önemli olan söz verip yeri ayarlamak değildir, önemli olan verdiğiniz sözü icraata dökebilmektir. Bizler de vermiş olduğumuz sözlerimizi icraata döktük ve dökmeye de devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Doğan ‘Hepimiz Tanrı’nın bir zerresiyiz’

  Cem Vakfı Onursal Başkanı Cem Radyo ve Cem TV'nin kurucusu Pr. Dr. İzzettin Doğan, ’’Huzur içinde yaşamak için dünyamızın öteki ucuna yani Yeni Zellanda’ya giden, oradaki küçük Müslüman topluluğa hücum ederek 49 kişinin ölümüne bilerek, isteyerek ve düşünerek sebebiyet veren kişileri kınıyorum ve saldırıda hayatını kaybeden bu insanları huzurunuzda saygıyla selamlıyorum.

  Dünyanın çok da fazla gelişmemiş olduğunu bu ülkelerde görüyoruz. Uluslararası hukuku çocuklarımıza öğretmeye çalışırken, bütün derslerim boyunca insanlar arasında sadece insan olduğu için, Kuran-ı Kerim’in ifadesiyle ‘İsteseydim her birinizi ayrı ayrı yaratmayabilirdim, tek tip yaratabilirdim ama hepinizi ayrı ayrı yarattım’ yani Kızılderili olmak, Siyah derili olmak ya da Sarı derili olmak veya başka bir deri rengine sahip olmak önemli değil, önemli olan herkesin Tanrı’nın bir zerresi olarak yeryüzüne geldiğini hatırlayıp bilmesidir’’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak davetlilere Cem Evi hizmete açıldı ve davetlilere gezdirildi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran