Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar için Yalova Belediyesi günler öncesinden çalışmalara başladı. Kentin ana caddeleri al bayrağımız ile donatılırken,  Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yıl kutlamaları 27 Ekim Cumartesi günü yapılacak etkinlikle başlayacak. Cumhuriyetimizin 95’inci yılı münasebetiyle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da katılacağı etkinlikte 95 çocukla 95 yazılacak. Gazipaşa Caddesi Mini Amfide saat 14.00’de başlayacak etkinlikte çocuklar ‘Andımızı’ okuyacak.

  29 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan etkinlikte; 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda 11.30’da gerçekleştirilecek resmi törenin ardından Kent Müzesi’nde saat 12.15’de ‘Yirmi Dokuz Ekimler’ sergisi açılacak.

Saatler 18.00’i gösterdiğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan hareketle Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı gerçekleştirilecek. Şanlı bayrağımız ve marşlar eşliğinde yapılacak yürüyüş sonrasında saat 20.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Özgecan Salonu’nda Nevbahar Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun Cumhuriyet Konseri yapılacak.

  “27 Ekim Cumartesi ve 29 Ekim Pazartesi günü yapacağımız tüm etkinliklere halkımızı davet ediyorum” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde inanç ve kararlılık ile kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında milletimize kayıtsız şartsız egemenliğin armağan edildiği bu gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal’in kenti Yalova’ya yakışan bir kutlama gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu coşkuyu yaşamak üzere tüm hemşehrilerimi yapılacak olan etkinliklere davet ediyorum” dedi.

Haber: Aleyna Toluç