Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi gecenin geç saatlerine kadar ayrılmadan Demokrasi Nöbeti tuttu. Cumhuriyet Meydanı’nda Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova İl Emniyet Müdür M.Ai Süvari, Yalova İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Yalova il Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, STK Temsilcileri ve demokrasiya inanan Yalovalı vatan severler demokrasi nöbetine katıldı.

 

Burada konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz,”Devletimize, milletimize, ülkemize, birliğimize, dirliğimize yapılmak istenen haince, alçakça yapılmak istenen bu darbe girşimini lanetliniyoruz. Biz bu ülkeyi 7’den 77’y kadınıyla erkeğiyle hep birlikte Edirne’den Kars’a düşman işgalinden kurtardık ve TürkiyeCumhuriyeni kurduk. Bu ülke kolay kurulmadı ve bu terör örgütüne asla ama asla teslim edilemezdi. Bizler gece boyunca ayaktaydık demokrasi mücadelesini el birliğiyle çok güzel sürdürdük. Ama en çok size teşekkür etmek lazım çünkü siz demokrasi nöbeti tuttunuz. Bu meydan hiç boşalmadı. Dünden bu yana 24 saattir doluydu ve coşkuluyda. Bizler sizden aldığımız kuvvetle güçlüydük. Bizler sizlerin sağduyusu için teşekkür ediyoruz. Demokrasi nöbetini çok güzel tuttunuz inşallah bu alçakla, haince yapılan darbe girişimi bertaraf edildi. Bizler kanımızın son damlasına kadar burda olacağız. Sizler sağduyunuzu korun burda bulunduğunuz için safınızı belli ettiniğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Demokrasi Nöbetini tutan binler “Allahu ekber”  nidaları ve  attıkları sloganlarla gecenin geç saatlerine kadar nöbet yerlerinden ayrılmadılar: