Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon’un bir tıbbi uzmanlık dalı olduğunu söyleyen Biçer, ‘Amaç hareket sistemindeki (kas, eklem, omurga vb) ağrılı hastalıkların tedavisi ve fonksiyon bozukluğunun düzeltilmesidir. Bu durumlar nörolojik ya da ortopedik nedenlere bağlı olabilir. Ancak her durumda ağrının tedavisi ve fonksiyonun eski haline döndürülmesi fizik tedavi ve rehabilitasyonun esasıdır.

    Fizik tedavi ve rehabilitasyon cihazlarıyla donatılmış Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü, kas- iskelet sistemi hastalıklarına ortopedik rehabilitasyonda ve nörolojik hastalıklarda diğer branş doktorlarıyla ekip halinde çalışmayı ve hastayı bir bütün olarak değerlendirmeyi ilke edinmiştir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlık alanında sıklıkla tedavi edilen hastalıklar aşağıdaki gibi özetlenebilir: Nörolojik hastalıklar (felçler, doğumsal bozukluklar vb.)Ortopedik rahatsızlıklar (menisküs yırtığı, eklem kireçlemesi)Romatizmal hastalıklar (eklem şişliği, ağrıları, şekil bozukluğu ve artritler) Ameliyat sonrası gelişen fonksiyon bozuklukları (Kas ağrıları (miyofasyal ağrı sendromu, kas spazmları, vb.)Fibromiyalji (yumuşak doku romatizması)Kronik ağrı sendromları. Bel ağrıları (bel fıtığı, kireçlenme, kayma vb.) Boyun ağrıları (boyun fıtığı, düzleşme, kireçlenme vb.)Duruş bozukluguna bağlı boyun, sırt ve bel ağrılarının tedavisi. Spor sakatlanmaları. Omuz eklemi hastalıkları. Dirsek, el bileği, el eklemlerinin ve yumuşak dokuların ağrılı hastalıkları. Diz, kalça, ayak bileği ve ayak eklemlerinin ve yumuşak dokuların ağrılı hastalıkları. Kalça ve diz hastalıkları. Osteoporoz (kemik erimesi). Baş ağrıları( boyun kaslarının gerginliğine ve boyun düzleşmesine bağlı)’dedi.

     FİZİK TEDAVİ UYGULAMALARI NELERDİR?

    Biçer, ‘Sağlık güvencesi olan hastalarımızdan hiçbir ücret ya da fark ücreti talep edilmemektedir. Hastalarımıza ağrılı sırt ve boyun bölgeleri için kuru iğneleme ve tetik nokta enjeksiyonu, tenisçi dirseği(lateralepikondilit) Omuz yapışıklığı (adezivkapsülit), karpaltunel sendromu, topuk dikeni (epinkalkanei)olanlarda rahatlatmak ve inflamasyonu azatmak için çeşitli eklem, tendon ve yumuşak doku enfeksiyonları uygulanmakta. 

Ağrıları dindirmek varsa eğer şişlik ve kızarıklıkları kaybolmasına fayda sağlamak için, ve daha çok sporcu yaralanmalarında kullanılan uygulama

"COLD -PACK" Hastanın hasarlı bölgesindeki damarları genişletme ve beslemesine ve iyileştirmesine yardımcı olan"ULTRASON"

Bel ve boyun fıtıklarında nörolojik defisit olmayan uygun hastaların omur aralıklarını özel cihazlarla açma yöntemine "TRAKSİYON". Eldeki kireçlemeler nedeniyle oluşan ağrıları azaltmak ve bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmak amaçlı hastaların el ve ayaklarına uygulanan ise "PARAFİN BANYOSU"

Ağrılı bölgedeki kan akımını arttırarak ağrılı uyaranlarının o bölgeden uzaklaşmasını sağlayan  "HOTPACK"Ağrılı bölgeye özel bir cihaz yardımıyla elektrofrekans akım vererek ağrı duyusunun azaltılması sağlayan yöntemimiz "TENS"

  Epin Calcanei (TopukDikeni) ,Lateral ve Medial Epikondilit (TenisçiveGolfçüDirseği) KalsifikOmuzTendiniti (OmuzAğrısı)nın ağrısız yöntemlerle rahatlatılmasını sağlayan şok dalga tedavisi "ESWT (ŞokDalgaTedavisi)"dir’dedi.