Açılış konuşmasını, Doğa Koleji Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgut Türker yaptı. İlker; ‘’Bugün Yalova’da Oktay Çolak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Yalova Doğa Koleji Özel Fen Lisesinin açışı için buradayız. Bu toplantıya,Genel Müdürümüz Ali Rıza Lüle ve Serkan Karabulut, Hafiz Cengiz Yedikardeşler ile katıldık. Oktay Çolak’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Çolak, ‘’Doğa ailesi mutluyuz, keyifliyiz, heyecanlıyız’

Daha sonra söz alan Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu BaşkanıOktay Çolak; ‘’Doğa ailesi olarak çok mutluyuz, çok keyifli, birazda heyecanlıyız. Daha önce de siz basın mensuplarıyla burada birlikte olduk. Sizlerle burada birlikte olmak, beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü her geçen gün, Doğa ailesi olarak büyüyoruz.Yalova’da bir ilki gerçekleştirerek, Fen Lisesi açılmayla, daha da büyüyen bir ailenin parçası oluyoruz.

Bugün Fen Lisemizin Yalova’daki Özel ilk Fen Lisesi olma ruhsatını almış olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Genel Müdürümüze ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Yalova’da eğitimin liderliğini yapmak noktasında hep ilklerin öncüsü olduk. Akademik anlamdaki başarılarımız Yalova’daki eğitime katkımız, sağ olsun ki genel müdürümüz tarafından da takip edildi. Bugün akademik başarıların taçlandırılması noktasındaki Fen Lisesi yatırımımızı, bize uygun gördüler ve artık Fen Lisesini Yalova Doğa Okulu hak ediyor dediler. Yalova’ya değer kattığımızı düşünüyoruz. Akademik başarımızdan dolayı elde ettiğimiz başarımızı Fen Lisemizle taçlandıracağız’’ şeklinde konuştu.

 

Lüle, ’Akademik başarı olmazsa, olmazdır’

Genel Müdür Ali Rıza Lüle yaptığı konuşmasında; ‘’Akademik başarı olmazsa olmazdır, bunun yanına yabancı dili ve teknolojiyi koymamız gerekiyor.Akademik başarı istemekle olmaz, çalışmakla ve sistemle olur. Bunun için gerekli alt yapı ve materyallerle olur. Akademik başarıda, öğretmen seçimi çok önemlidir. Akademik olarak öğretmen seçimini genel merkezdeki 160 kişilik kadromuz belirliyor. İlgili bölüm başkanlarımız, akademik yeterlilik verdikten sonra ilgili okulumuzun yönetimi, yereldeki prestiji ile ilgili gerekli çalışmaları yaparak öğretmenini seçiyor.

Bizim buradaki hedefimiz, yurt dışında Dünya’yı yöneten üniversitelerin bilim merkezlerinde çalışmaları için seçiyoruz çocuklarımızı. Fen Lisesi’ni de bu şekilde yapacağız. Yani, Yalova Fen Lisesindeki öğrenci yurt dışındaki en iyi yerlere gitmeleri için bu şekilde yetiştirmeliyiz. Bizim için hem ülkemizdeki sınavlar, hem de uluslar arası sınavlar çok önemlidir. Bunun ikisine de hazırlayacak materyalleri, biz kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Türkiye’de zincir okullar olarak içeriği en dolu, saat olarak da en yüksek programı vermiş oluyoruz.

Akademik başarı, en üst sırada duruyor. Bunun altında yabancı dil eğitimi yatıyor diyoruz. Onun altına da teknoloji var diyoruz. Teknoloji eğitimi, çocuklarımıza 5 yaşından başlayıp, 9. sınıfa kadar ders olarak veriyoruz. Hep şunu paylaşıyoruz basınla, bizim üniversitelerimizde iyi öğrencilerimiz olmalı ama bizim Dünya’yı yöneten merkezlerde, bizim insanımızın daha çok olmasını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sordukları soruları cevaplayan,Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker,Lisanslı Okullar Direktörü Serkan Karabulut, Bölge Sorumlumuz Hafiz Cengiz Yedikardeşler, Soner Aksoy,Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, okul müdürleri ve öğretmenler toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Genel Müdür Ali Rıza Lüle; “Yalova’da ilk özel Fen Lisesi açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yalovalı öğrencilerin akademik başarıları, Fen Lisesi ile katlanarak devam edecek, geleceğimize katkıları büyük olacak” şeklinde Vali Yılmaz’ı bilgilendirdi.

Haber/foto: Kader Sarıgül