Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Manşet Gazetesi’ne verdiği özel röportajda , Yalova esnafının  2016’da beklediğini bulamadığını kaydetti.

Yalova yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin en küçük illerinden birisi olduğunu ve büyük illerde sıkıntı olduğu zaman bu durumun  Yalova’ya da yansıdığını belirten Mutlu,”Bir de ülke olarak bu sene oğlan üstü olaylar yaşadık. Biz Ramazan sonrası Yalova’da ciddi bir hareket beklerken 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar bu beklentimizi boşa çıkardı. 15 Temmuz darbe girişiminin etkisi piyasandan hala da tam olarak geçmiş değil. Zaten dünya’da bir kriz söz konusu bir de üzerine ülkemizde yaşanan bu darbe girişimi gelince iyice piyasa daraldı ve küçük esnaf çok sıkıştı.

 

2016 yılında küçük esnaf umduğunu bulamadı. Kurban Bayramı dedik ancak bir senenin acısını birkaç haftada çıkarmak mümkün değil. Hava soğuyunca Yalova’da işler durma noktasına gelir. 2016 yılı için umutlarımız fazlaydı ancak istediğimiz gibi olmadı. Artık Yalova’da yeniden bir bahar bekleyeceğiz” dedi.

“ Yapılandırma bizi rahatlatacak”

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla ilgilide açıklama yapan Mutlu,” Bu yapılandırma bir nebze olsa da bizi rahatlatacak. Bu arada yaşanan bu olaylardan ve tahsil edemediği alacaklardan dolayı bir bütçe arayışına başlamadan bu alacakları bizden tahsil edecek.  Bu durum hem devlet hem de esnaf açısından iyi oldu. Bu yapılandırmayla ilgili üyelerimizi bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.