Haber/Abdullah Bozkurt

Türkiye’de ilk 3’te

Vega Alışveriş Merkezi’nde açılan FRT Poligon, Yalova’nın ilk poligonu oldu. 16 Eylül Perşembe günü düzenlenen kahvaltı programı ile hizmet hayatına başlayan FRT Poligon, Yalova’da basın mensuplarına tanıtıldı. İşletme Sahibi Burak Fırat yaptığı açıklamada, “Teknoloji ve yenilik alanında en iyi ilk 3’teyiz. Ses ve yaygın izolasyonları ile tablet ekranlı sistemlerimiz mevcut. Burası teknolojiden faydalanılarak imal edildi. Yalova’da sanal VR poligonu da hayata geçirme niyetindeyiz” açıklaması yaptı.

Haftanın 7 günü açık

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Burak Fırat, “Yalova’da esnaf olarak hizmet veriyoruz. Aynı zamanda tüm Türkiye’de bireysel olarak hizmet veriyoruz. Yalova böyle bir hizmet kazandırmak için yaklaşık bir buçuk yıl önce girişimde bulunduk. Yer aradık. En sonunda VEGA AVM yönetimi ile istişare ettikten sonra lokasyon seçimi yaptıktan sonra girişimlerimize başladık. Açılalı yaklaşık 10 gün oldu. Şu an tüm sivil, emniyet mensubu ve özel güvenlik şirketlerine 4 atış eğitmeni, 2 ayrı personel toplamda 6 personel ile hizmet veriyoruz. Profesyonel eğitmenlerimiz eski özel harekatçı, Türkiye Şampiyonu ve bayan hocamız var. İçeride 16 adet yerli silahımız var. Tamamen hepsi Türkiye’nin üretmiş olduğu yerli silahlar. Dilediğinizi seçip atış gerçekleştirebiliyorsunuz. Aileniz ile gelip bahçemizde çayınızı, kahvenizi içip sonrasında atışa da geçebiliyorsunuz. Saat 12.00 ile akşam 22.00 arası akşam hizmet veriyoruz. Haftanın 7 günü açığız. Profesyonel anlamda eğitim paketlerimiz var. Kuyumcu, inşaat mühendisi, avukat, tamamen mesleki deformasyona göre, mesleki yeterliliklere göre eğitimler düzenliyoruz. Yalova’mıza böyle bir işletme kazandırmamızın gurunu yaşıyoruz”

Çocuklar’da atış yapabiliyor

FRT Poligon Müdürü Atilla Canbulat, “Emniyet Teşkilatından emekliyim. Eski Özel Harekatçıyım, dağlarda savaştık ve görevimi layıkıyla bitirdim. Vatanımıza hizmetimizi yaptık. Güzel bir kurum olan FRT Poligon’da görev aldık. Profesyonel bir şekilde görevimizi icra ediyoruz. 18 yaşına kadar buraya gelip burada atış hocalarımızın nezaretinde atışını yapabilir. Onun dışında 13-18 yaş arası ataş yapacak çocuklarımız ebeveynleri olması ve muvafakatname olması gerekiyor” açıklaması yaptı.

“Bilinçli silahlandırmaya yönelik eğitimlerimiz oluyor”

Eğitmen ve sporcu Alperen Kıvılcım, “Ben yerli bir silah firmasının sporcusuyum. Sportif atıcılık ile ilgileniyorum. Burada diğer arkadaşlarımız ile birlikte çok kaliteli bir poligonda çalışıyoruz. Burada insanlara sportif atıcılığı ve tabancayı insanların kullanabileceği stres atabileceği bir araç olduğunu anlatıyoruz. Bilinçli silahlandırmaya yönelik eğitimlerimiz oluyor. Herkesin katılmasını isteriz” ifadelerini kullandı.

“Burada olmaktan gurur duyuyorum”

Eğitmen Emine Beyyavaş, “İl dışında ve il içinde aldığım özel eğitimlerle FRT Poligon bünyesine katıldım. Burada eğitmenlik yapıyorum. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Silahın sadece erkeklere mahsus olmadığını göstermek adına da buradayım ayrıca. Özellikle bayan atıcılarımız ile ilgileniyorum. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hizmet etmekten onur duyacağız”

Eğitmen Rafet Metin Çetinkaya, “Emekli polis memuruyum. Ateşli silahlar kanunu kapsamındaki Ateşli Silahlar Eğiticiler Eğitmeni olarak Emniyet Teşkilatından almış olduğum kurslar sayesinde emeklilik yaşantımızla birlikte atış sever değerli Yalovalı ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen kıymetli misafirlerimize FRT Poligon’da hizmet etmekten onur duyacağız. Değerli arkadaşlarım ile birlikte hizmetin içerisindeyiz. 7 gün öğlen saat 12.00’dan akşam saat 22.00’a kadar hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.