57 yıldır kolonya üreten, ‘Yalova Geceleri’ markası, fırsatçılara ve alkol zammına rağmen zam yapmıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından 11 Mart Çarşamba günü açıklamada Türkiye’de ilk korona virüsü vakası görüldüğünün belirtilmesinin üzerine Yalovalılar, Yalova Geceleri Kolonyasına akın etti.

Yalova Geceleri işletme sahibi Arzu İnan Dilsizoğlu gazetemize verdiği röportajda, “Biz fırsatçılık yapmıyoruz. Ocak ayından beri aynı fiyattan satıyoruz. Çarşamba gününden bugüne geçen süre içerisinde alkole yapılan zamma rağmen biz bu zammı fiyatlarımıza yansıtmadık. Herkesin evine kolonya girsin istiyoruz. Herkes bu ihtiyacını gidersin, herkes faydalansın istiyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından yoğunluk var

Yalova Geceleri Kolonya işletmecisi Arzu İnan Dilsizoğlu gazetemize verdiği röportajda, “Bizim ‘Yalova Geceleri’, ‘Yalova Hatırası’ gibi kendi markamız olan kolonyalarımız var, Çarşamba gününden beri özellikle 80° limon kolonyasına inanılmaz bir rağbet var. O günden sonra satışlarımız çok yoğunlaştı.”

Herkese ulaşsın diye zam yok

“Fiyatlarımız değişmedi. Bir fark yok fiyatta. Hatta Perşembe veya Cuma bir alkol alımı daha yapıldı. Fiyat farkı oluşmuştu. Madde fiyatları zamlandı ama biz yine de farkı fiyatlarımıza yansıtmadık. Aynı şekilde devam ediyoruz satışa ki herkese ulaşsın.”

Satışlarda sınırlama var

“Satışlara şöyle bir sınırlama koyduk. 1 litre üzeri satış yapmıyoruz. Herkesin evine girsin diye böyle bir uygulama yaptık yani herkes faydalansın diye en fazla bir litre satıyoruz. Biz bunları 5 günde de satıp bitirebiliriz ama herkesin evine girsin diye böyle bir uygulama yaptık.”

Şikâyet eden oldu

“Şöyle bir sorunla daha karşılaştık, Yalova Geceleri ile limon kolonyasının fiyatlarını karıştırıyor insanlar. Limon kolonyasının 1 litresi 20 lira, Yalova Geceleri’nin 1 litresi 32 lira. İnsanların gerçekten kolonya hakkında hiçbir bilgisi yokmuş onu da anladım. Birde böyle bir alışkanlık oluştu. Eskiler bilirdi, alırdı. Ama gençler hiçbir şey bilmiyor, kullanmıyor. Şimdi herkeste kolonya kullanma alışkanlığı oluşacak ve bu da bizim için bir artı olacak.

Limon kolonyası ile Yalova Geceleri kolonyasının fiyatı arasında fark var. O farkı insanlar anlamıyor ve sanıyor ki fiyatta artış oldu. Haksız kazanç yaptığımızı söylüyorlar. Hatta şikâyet eden bile oldu. Fiyatlarımı beyan ettik. Ceza almadık. Sadece Limon kolonyası ile Yalova Geceleri arasındaki farkı insanlar görüp zam yaptığımızı düşünüyor. Bu fiyat farkı hep vardı.”

Dilsizoğlu “Hammadde bulmakta sorun yaşıyoruz”

“Alkol bulamadığımız için bir sorun yaşıyoruz. Bulsak da inanılmaz yüksek fiyatta buluyoruz. Ne kadar böyle devam eder onu da bilmiyorum. Biz fiyatı arttırmamak için direniyoruz. Yalova halkına da çok teşekkür ediyorum. Bize çok güvenmişler inanmışlar.”

Dilsizoğlu “Panik olmaya gerek yok”

“Kolonya bulaştırmayacak diye bir şey yok yani. Önce elimizi yıkayacağız. Önce hijyen, sonrasında da tedbirlerimizi alacağız.” Şeklinde konuştu.