Parıldar yaptığı bilgilendirmede; ‘Yalova, Türkiye geneline bakıldığında bin de bir ölçeğe, sahip küçük bir il olduğunu, ama katma değer anlamında önemli bir yer teşkil ediyor. Yalova’da her türlü tarım yapılıyor. Bunun yanında, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta da önemli bir yol kat ediliyor’ şeklinde konuştu.

Yalova’da yakın bir zamanda organik arıcılığa geçiş yapılacağını da söyleyen ve bu projeyle ilgili 10 arıcıya, 600 kovan temin edileceğini ve bu sayede Yalova’da bir yıl içerisinde organik bal üretimine geçişin de yapılacağını ifade eden Parıldar, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘Proje anlamında yakılan bu ateşin daha da büyüyerek diğer üreticilere de örnek teşkil olmasını istiyoruz’ diye konuştu.

 

Gıda ve deniz denetimleriyle de ilgili bilgiler veren Suat Parıldar, deniz denetimleriyle alakalı Yalova Çevre İl Müdürlüğüyle beraber ortak bir çalışma yürüttüklerini, bu denetimlerin denizdeki hayatın devamlılığı açısından önemli olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda gıda kontrolü konusunda da, yoğun denetimlerinin sürdüğünü ve ülke geneline bakıldığında bu konuda Yalova’nın derecelendirme bazında en üst noktalarda olduğunu söyledi.

Işıldar; ‘Şunu söylemeliyim ki, ben Tarım İl Müdürüyüm ama aynı zamanda da bir tüketiciyim. Tüketirken de, geride kalanlara, tüketebileceğimiz şeyler bırakabilelim’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirerek, birçok bilginin yanında, her daim iletişim içinde olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Pırıldar’ın kısa süre içinde Yalova ile bütünleştiğine dikkat çeken Polat, ‘Başarılı çalışmalarıyla taktir ettiğimiz Tarım İl Müdürümüzün bu ziyaretinden dolayı mutlu olduk. Yapılan birçok proje hakkında bilgi sahibi olduk. Başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz’ şeklinde konuştu.

Haber: Samet Berat Bicup