TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun katılımıyla 7 Temmuz Salı saat 12.30’da Hilton Garden Inn otelinde gerçekleşen etkinlikte Kurumsal Eğitim Danışmanlığı sürecinin detayları konuşuldu. Etkinliğe Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, TED Strateji Geliştirme Koordinatörü, Dr. Berkay Orhaner TED AD Temsilcileri Dr. Ferhat Gündoğdu ve Onur Aslan katılım gösterdi.

Yalova Güçlü Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak gerçekleştirdiği konuşmada, “Yalova eğitim konusunda her zaman Türkiye’nin en başarılı illerinden biri olmuştur. Bundan sonra da inanıyoruz ki TED ismiyle birlikte çok daha büyük başarılar elde edecektir. Bundan tam 6 yıl önce, Yalova’ya 20 yılın ardından ilk defa özel okul yatırımı yapan bir ekibin temsilcisi olmaktan mutluluk duyuyorum. Arkadaşlarımla birlikte bir hayalimiz vardı ve bunu hayata geçirdiğimiz okul projemizle gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Okulumuz açılana kadar Yalova için hayal olan bir takım sosyal olanaklar bizim öğrencilerimiz için gerçek oldu.

Fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı, kodlama ve robotik laboratuvarı, 3D dersliği, havuz, buz pateni sahası, konferans salonu, tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı, konservatuar standartlarında müzik derslikleri, resim derslikleri ve açık atölyeler. Evet bütün bu olanaklarla birlikte Yalova’nın en başarılı öğretmen kadrosu öğrencilerin akademik ve sosyal başarıları için bir araya geldiler.

Peş peşe kazanılan Türkiye dereceleri ve sayısız ödülle takdir edilen onlarca genç yetişti okulumuzda. Hepsi adına geçen yılın LGS Türkiye birincisi Elif Sönmez ve Ege Yiğit Köksal’ı, YKS Yalova 1.’si ve Türkiye 101.’si Burak Fatih İnci’yi anmak istiyorum.

Bu yıl henüz açıklanan tek bir sınav sonucumuz var. Ama okulumuzun açıldığı günden beri öğrencisi olan Doğancem Duran ile birlikte çıtayı çok daha yukarıya taşıdığımızı belirtmek isterim.

Sevgili Doğancem Milli Savunma Üniversitesi Sınavında Türkiye 7.’liği derecesi ile hepimizi onurlandırdı. Doğancem’i, sevgili ailesini ve ekip arkadaşlarımı kutluyorum.

Hedefler, başarıya giden yolda kilometre taşlarıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak vizyonumuz ve misyonumuz çerçevesinde güçlü hedefler ortaya koyuyor ve bunlara varmak için gerekli her türlü çaba, yatırım ve girişimi hayata geçiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Çolak, “TED ile iş birliği yaparak Türkiye de bir ilki gerçekleştirmenin ilk adımlarını attık”

Yalova Güçlü Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, ayrıca Türk Eğitim Derneği ile iş birliği yapan Yalova Güçlü Koleji’nin hedeflerini sıraladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, “Dünyadaki en modern ve güncel eğitim yaklaşımlarını öğrencilerimize sunarak öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek, öğrencilerimizin Atatürk İlke ve Değerleri’ne bağlı, evrensel değerlere açık bireyler olmasını sağlamak, her öğrencimizi akademik ve sosyal anlamda başarılı yetiştirmek, yabancı dil eğitimi de dahil, eğitimin her alanında lider bir eğitim kurumu olmak. Hedefleriniz böyle olunca iş birliği yapacağınız kurumun da Türkiye’nin eğitim duayeni Türk Eğitim Derneği (TED) oluyor.

Başlangıçta; yaşayan (yeni açılmayan), öğrencisi olan bir okulla, TED in danışmanlık süreçlerini konuşmak ve iş birliği yapmak noktasında Sayın Selçuk Pehlivanoğlu ve değerli TED yönetim ekibi ile sık sık görüşerek okulumuzu ve eğitim süreçlerimizi anlatarak Türkiye de bir ilki gerçekleştirmenin ilk adımlarını attık” şeklinde konuştu.

     

Yalova Güçlü Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, eğitimde marka kent olan Yalova’daki okulumuzun, eğitim öğretim alanındaki ulusal başarıları, deneyimli eğitim kadrosu, çok güçlü eğitim yöneticileri, okulumuzun muhteşem fiziksel yapısı gibi eğitim öğretimin en önemli ayaklarının tamamına sahip olması TED ve Güçlü Okullarının yollarının kesişmesini sağladı. Ve geldiğimiz noktada Türk Eğitim Derneği Türkiye’de ilk defa okulumuza Danışmanlık vererek TED misyonu ve vizyonunu Yalova halkı ve öğrencileri ile paylaşmış olacak. Bu süreci en başından beri destekleyen ve bize kayıtsız kalmayan değerli başkanımız Selçuk Pehlivanoğlu’na ve çok değerli ekibine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Bundan sonra bize düşen onlardan alacağımız güç ve destekle bugüne kadar yaptıklarımızdan daha iyilerini yapmak ve önce şehrimize sonra da ülkemize değer katmak olacaktır. Tüm konuklarımızı, değerli velilerimizi, sevgili ortaklarımı, yönetici ve öğretmenlerimiz, basınımızın değerli temsilcilerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Pehlivanoğlu, “Türkiye’nin her noktasına ulaşmak istiyoruz”

Yalova Güçlü Koleji ile iş birliğine varan ve Türkiye’nin her noktasına ulaşmak istediğini söyleyen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Türk Eğitim Derneğinin kazandığı her kuruşun yoksul çocuklara gittiğinden emin olun. Bugün bir üniversitemiz var. Orada da öğrenme odaklı üniversite denilen farklı bir üniversite yapmaya çalışıyoruz. Üniversitenin yanında ikinci misyonumuz, ilkokul ve liselerdeki nitelikli öğrencilere burs vermek. Bu amaç doğrultusunda bugün 3 bin öğrenciye burs veriyoruz” açıklaması yaptı.

Program, Çolak'ın Pehlivanoğlu'na hediye takdimiyle sona erdi.