Yalova’nın daha iyi ilerleyip, gelişmesi için, Yalova’da iktidarın temsilcisi olan AK Parti’nin, her anlamda YTSO’ya destek vermeleri gerektiğini söyleyen YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, ‘Özellikle yatırımcıların, Yalova’da daha iyi yatırım yapabilmeleri amacıyla, bürokratik zorluklar ya da engeller konusunda, sizlerden destek bekliyoruz. YTSO’nun her konuda yanında olmanız gerekir. Bu tüm partiler için geçerlidir. Odayı ayrı bir noktaya koymanız, şahısların, siyasi partilerin veya grupların odası değil de, bağımsız olarak ilerlemesine destek olup, fikirlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyorum’ dedi.
       Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘Yalova, Türkiye’de paralel olarak hızlı bir ilerlemenin eşiğinde. Bizler el yordamıyla değil, bundan sonra planlı bir şekilde büyümeyi ve gelişmeyi arzu ediyoruz. Tabi bu büyümenin ve gelişmenin içerisinde şehrimizin, tüccarlarının, sanayicilerin çok büyük katkısı olacak. Birlikte başaracağız. Bu şehre bir vizyon belirlememiz gerekiyor. Bu vizyon içerisinde, en büyük katkı kurumlar. Bizim için kişiler değil, işletmeler değil önemli olan kurumlar. Kurumsallaşmayı öğrenmemiz gerekir. Şehirleşme yolunda hızla ilerliyoruz. Ticaret odamızda, bana göre tam anlamıyla kurumsallaştı. Başında kim olursa olsun, artık bu işler belli bir şekilde yürüyecek. Bu gidişata, hiç kimsenin dur demeye imkanı yok’ dedi.
En büyük yükün, şehrin siyaset ve sanayi kurumunda olduğuna değinen Pehlivan, ‘ Sanayi olmadan, kalkınmak mümkün değil gelişen dünyamızda. Türkiye nüfusunun 3'de 1'inin yaşadığı bir bölgenin ortasında bulunuyoruz. Bunun avantajlarını iyi kullanmalıyız. Belediyesi, STK'sı ve sanayicisi ile birliktelik ortaya konulması gerekli. Bu anlamda YTSO ile daha sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmanın faydalı olacağına inanıyorum. Hep biz yıllarca tartıştık ne şehriyiz diye. Tarım, turizm, sanayi mi şehri miyiz diye bunları tartıştık. Ama bir şeyi gözden kaçırdık, tarımda olsanız tarımın sanayisini yapmanız gerek. Turizm şehrinde olsanız turizmin sanayisini yapmanız gerekiyor, artık bunlar endüstri haline geldi. Dolayısıyla, bilimsel, çağdaş yöntemlerle bu şehri Türkiye’nin incisi haline getirmeliyiz’ dedi.
        Yalova'nın avantajları olan bir il olduğunu söyleyen YTSO Başkanı Celal Özel, Yalova da zamanı iyi kullanmalı ve ciddi planlamalar yapıp herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 
   Özel, ‘Sanayi ve ticaret odaları bulundukları şehirlerin en dinamik kurumlarıdır. Bu kurumlar bulundukları şehrin dinamiklerini daha üst noktalara taşımak adına çalışırlar. YTSO'da Yalova için aynı mantıkla hizmet veren bir kurum. Bizde Yalova'nın şanslı konumunu bu şehir için nasıl avantaja dönüştürebiliriz, bunun arayışındayız. Yalova için en önemli projenin, Körfez Geçiş Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi. 2012'de 108 milyon ihracat yapıldı. Tersanelerimiz bu yıl sadece Şubat ayında 80 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirdi. Bu yıl sadece tersane bölgesinden en az 300 milyon dolar gibi bir ihracat bekleniyor. Hatta bu rakamın yapılacak anlaşmalara göre 500 milyon dolara ulaşabileceği de söyleniyor’ dedi.
       Özel, ‘Biz sürekli olarak sizlerle görüş alışverişinde bulunmak isteriz. İlin sanayisinin gelişiminde ve ortaya yeni projeler konulmasında bu tip görüş alışverişlerinin faydasına inanıyoruz. Yalova tarihinin en önemli projeleri ile karşı karşıyadır’ dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel