Türkiye'nin dört bir yanından toplam 621 başvuru arasından beyaz kalıp sabunlardan yaptığı dekoratif çiçeklerle Altınova Halk Eğitim Merkezi Kursiyeri Sevcan Engin ikinci oldu.

Ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesinde başarılı girişimci kadınlara ödülleri verildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve projenin internet sitesi üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek performansı sergileyen kadınlara girişimcilik hayallerini gerçekleştirebilmeleri için toplam 43 bin 500 TL'lik can suyu sermayesi sunuldu. Böylece, "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında başarılı girişimci kadınlar için bugüne kadar sağlanan can suyu sermayesi toplam 120 bin TL'yi buldu.

Sabun çiçeklere ikincilik ödülü

Kursiyerlerin kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı yarışmada katılımcılar, satış adedi, siteye yüklenen ilan adedi, kargolu ve kargosuz satış tutarları gibi sayısal verilerle değerlendirildi. Türkiye'nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadar ki en yüksek başvurunun alındığı yarışmada beyaz kalıp sabunlardan yaptığı dekoratif çiçeklerle Altınova Halk Eğitim Merkezi Kursiyeri Sevcan Engin ikinci oldu.

10 bin TL, para ödülünün sahibi olan Engin'e ödülü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen törenle verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yarışmada, Yalova’yı temsil ederek Türkiye 2. si olan kursiyer Sevcan Engin' i tebrik ederek, usta öğretici Canan Neşeli ve Müdür Yardımcısı Neşe Özay'a da teşekkür etti.