Öğrencilerin, iş hayatını daha yakından tanıma fırsatı bulduğu, iş hayatını temsil eden kurum ve firmaların hazır bulunduğu, bilgilendirme toplantısında, Yalova Üniversitesi öğrencilerinin görüş ve beklentileri, ‘İş Zirvesi 2012’de masaya yatırıldı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Yalova Aktif Sanayiciler Derneği (YASİAD) Başkanı Birol Önderoğlu, Yalova Sanayiciler Derneği Başkanı Fikri Demirel, Yalova Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü ve Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Behram Kavlak programa konuşmacı olarak katılan isimler oldular.

Yalova Üniversitesi Girişimcilik ve İşletmecilik Merkezi Müdürü, Doç. Dr. Selim Özdemir, “İş Zirvesi 2012”de anahtar kelime olarak, iş dünyasının olduğunu belirtti.

İş dünyasında güzel uygulamaların yanında, ciddi sorunlarında olduğunu söyleyen Özdemir; “Üniversitelerde teorik alt yapıda ciddi çalışmalar var, fakat iş dünyasıyla buluşması konusunda biraz sıkıntılar var. Bu sıkıntılar üzerinde değişik platformlarda fikir alış verişinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

2018’e kadar dünyada verim miktarının elli kat artması beklentisinin olduğunu söyleyen Yalova Üniversitesi Girişimcilik ve İşletmecilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selim Özdemir; “2018’e kadar verim miktarı dünyada elli kat artacaksa burada firmaları bekleyen bilgi kirlenmesi riski var. Bundan dolayı bu konular hakkında ortak çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çiziyorum” diye konuştu.

Özdemir, Girişimcilik ve Bölgesel Kalkınmayla ilgili ülkemize yönelik toplumsal ve sosyal fayda nasıl sağlanabileceği ile ilgili çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu; “Yalova Üniversitesi olarak esnek merkez hareket topluluğu en güzel örneğini, “İş Zirvesi 2012” de göreceksiniz. Öğrenciler, öğretim üyeleri ve çalışanlar olarak, her gün yeni formları, aktif konuları önünüze çıkarmak ve öğrencilerimizin ufkunu açmak istiyoruz” dedi.

“Yeni ufuklara doğru koşacağız”

İş dünyası, üniversite, kamu bu üçünün uygun bir formatta birleştiği zaman oluşacak sinerjinin öğrencilerin ufkunu açacağını belirten Eruslu; “Nasıl eskiden büyük balık küçük balığı yutardı, artık durum değişti. Şimdi hızlı balık yavaş balığı yutuyor. Bizler öğrencilerimizi hayata hazırlamak, daha hızlı ve derinlemesine hareket eden bireyler olarak yetiştirmek için, iş dünyasının tecrübesini, öğretim üyesinin bilgisini, kamunun da desteğini almak üzere hep birlikte yeni ufuklara doğru koşacağız” şeklinde konuştu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu; “İş dünyasının öğrencilerimize desteğini görüyoruz. İnşallah yeni projelerle daha ileri konuma getireceğiz. Bu konuda çalışan arkadaşlarımın hepsini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

İş hayatını temsil eden kurum ve firmalar, “Yalova’da Ekonomi ve İş Hayatı” üzerine görüşlerini bildirerek, temsil ettikleri kurumların iş hayatındaki rollerini öğrencilere aktardılar.

Yalova’da birer marka haline gelmiş olan; Yalova Sütlüsü, Yalova Geceleri Kolonyası, Hobim İşim Olsun Projesi, İpek Kağıt ve Akkim firmaları kendi girişimcilik ve inovasyon faaliyetlerini öğrencilere anlatarak, iş ve staj imkanları hakkında bilgi verdiler.

Yalova Üniversitesi Girişimcilik ve İşletmecilik Merkezi ve İşletme Bölümü tarafından düzenlenen zirvede öğrencilerin kariyer gelişmelerine yön vermek için, “Mini Kariyer Fuarı” da yapıldı. Haber-Foto: Melike İpek