İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla 01.04.2021 tarihine kadar faaliyetlerine ara verilen sinema salonlarının, İçi İşleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Genelgesinde; gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talebi gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 12 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, Kafeler Sokağı olarak bilinen Huzur Sokağı ve Barış Sokağının giriş ve çıkışlarına bariyer konarak giriş ve çıkışlarda belediye ve kolluk güçlerince ateş ölçümü ve fotoğraflı kimlik belgesi teyidi ile HES kodu kontrollerinin yapılması kararında belirtilen belediye ve kolluk güçlerince ateş ölçümü ve fotoğraflı kimlik belgesi teyidi ile HES Kodu kontrollerinin kamu görevlilerince yapılır olarak güncellenmesine karar verildi.

Alınan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı da belirtildi.