Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Koleji yönetimi yetkilisi, ‘Kıymetli anneler, babalar, sayın velilerimiz, ailelerimizin göz bebeği yavrularımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi millî ve manevî değerlerimize sahip, vatanımıza, bayrağımıza, inancımıza âşık nesiller olarak yetiştirerek yarınlarını aydınlatmak, toplum içerisinde önemli kişilikler olarak yer almalarını sağlamak amacı ve kararlılığıyla 2013 / 2014 eğitim ve öğretim yılına hazırız.

Eğitim ve öğretimin dünyanın en ciddî işi olduğunun bilincindeyiz.  Bu süreçte, evlâtlarımızı çok iyi yetiştirmek istiyoruz. Sağlıklı gelişsinler, başarılı olsunlar istiyoruz. Çünkü gelecekte, yarınlarda mutlu olmalarının başka yolunun olmadığını biliyoruz.

Her şeyin gelişerek değiştiği hayatımızda, bütün çabamız, sahip olduğumuz en değerli varlıklarımız için. Çocuklarımız için. Onları en iyi biçimde yetiştirmek istiyoruz. Sevgi, çocuklarımızla aramızda sağlıklı bir iletişim kurarak, duygu ve düşünce paylaşımına gitmektir. Veli, öğretmen, öğrenci arasındaki sevgi ve saygı bağı güçlendirerek çocuklarımızı, gençlerimizi kazanmanın, bütün kazançlarımızdan daha önemli olduğunu asla unutmayalım.

   Önce sevgi ve sağlık, sonra başarı ve mutluluk diyor, çocuklarımız geleceğimizdir anlayışını ilke edinmiş Yalova Koleji yönetimi, öğretmenleri ve diğer çalışanları adına yeni eğitim ve öğretim yılının başarı ve mutluluk getirmesini gönülden diliyoruz’dedi.