Yeni bir heyecanla, umutlarla anne ve babalarıyla okulumuzu dolduran öğrencilerin yanı sıra anne ve babalarının da heyecanı yüzlerinden okunuyordu.

      Bu karmaşık duyguları, telaşı biraz olsun yatıştırmak için öncelikle kurumun İlkokul ve Ortaokul Müdürü Emre Ateş söz aldı.

 Ateş, özellikle velilerin sık sık okulu ziyaret etmeleri gerektiğini, okul, veli, öğrenci birlikteliğinin çok hayati bir önem taşıdığını, eğitim maratonunun başında bu bağın çok daha büyük önem arz ettiğini söyledi.

      Konuşmasına şu sözlerle devam etti: Öğrencilerimizin bilgi birikiminin yanında milli, manevi bilince sahip, karakterli, prensip sahibi, mensubu olduğu toplumdaki ve dünyadaki değişimlere, gelişimlere kolaylıkla uyum sağlayabilen duyarlı kişilikler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Yüklendiğimiz sorumluluğun ağırlığını omuzlarımızda her zaman hissediyoruz." Dedi.

       İlkokul ve Ortaokul rehberlik birimi adına konuşan Merve Yarımbaş Usta, velilerin eğitim hayatının bu ilk gününde dikkat etmeleri gereken noktaların altını önemle çizdi.

    Özellikle okulun ilk günlerinde kalabalık şekilde okula gelip gitmenin öğrencinin kendisini kaygılı, huzursuz hissetmesine yol açacağını belirten Merve Yarımbaş Usta, ‘Burada sıcak bir aile atmosferi oluşturduk. Bu yüzden bu konuda velilerimizin duyarlı davranmaları gerek’dedi.