Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Buna bağlı olarak Yalova’da da 2 açılış gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim yılı başından itibaren mesleki ve teknik eğitim ile ilgili olarak kanunlarda bir dizi düzenleme yaptı.

Mesleki eğitimin güçlendirilmesiyle yeni bir dönemin başlayacağının sinyallerini veren düzenlemelerle mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarının daha cazip hale gelmesini sağlamak amaçlanıyor.

Çalışmalar kapsamında Yalova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilişkilendirilen Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi Avrasya OSB İrtibat Ofisi ve Yalova Makine İhtisas OSB İrtibat Ofislerinin açılışı gerçekleştirildi.

Yalova İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katılımıyla gerçekleştirilen açılışlar sonrası Avrasya OSB ve Yalova Makine İhtisas OSB yetkililerinden irtibat ofislerinin çalışmalarına ilişkin bilgi alındı.

 Açılan irtibat ofislerinde mesleki eğitim merkezleri tanıtımının yanı sıra ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün temini noktasında işletmelere katkı sunulması amaçlanıyor.