Yalova Merkez Cami’inde engelli vatandaşların kullanması için Yalova Belediyesi tarafından yapılan yerler, Yalova İl Müftülüğü’ne anahtarla teslim edildi.

      Yalova’nın engelsiz bir kent olması için bir hedef koyduklarını söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ‘Diyanet camiasına, kolaylaştırıcı olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle camilerde engelsiz kente özgü çalışmaların yapılmasında, müftümüz bize destek verdi ve kolaylaştırıcı oldu. Sonuçta burada yapılan her şeyde bir bürokrasi çerçevesinde ilerliyor. Müftümüzde bu anlamda bizi çok destekledi. Bunlar daha çoğalacak. Engellilerin rahat ibadet edecekleri abdest alma yeri ve engelli asansörü yaptırdık. Yalova’mıza hayırlı olsun’ dedi.

Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, ‘İbadethanelerimizde büyük engeller vardı. Yalova gibi zemin katları yüksel olan yerlerde engellilerimiz maalesef camilere giremiyordu. Yavaş yavaş bunları çözmeye başladık. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yalova’da ilk kez Yalova Merkez Camisi’nde engellilere tuvalet, abdest alma yeri ve engelli asansörü yapıldı. Engelli vatandaşlarımıza, huzurlu ibadet yapacakları bir yaşam diliyorum’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel