İl Müdürlüğü Aronya bahçesi tesis edilen çiftçiler için belirli aralıklarla teknik eğitimler ve geziler düzenlenerek Aronya bitkisinin yetiştiriciliği ve kullanım alanları ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

Aronya üretimini artırmak ve üretilen Aronya meyvelerinin katma değerinin yükseltilmesi amacıyla uygulanan projelerin devamı ve tamamlayıcı nitelikte Organik Aronya Üretiminin Desteklenmesi projesi de uygulanıyor. Bu proje sayesinde de mevcut Aronya üreticilerinden halihazırda KSK kuruluşu ile organik tarım grup sertifikası sözleşmesini imzalamış olan ‘Geçiş-1’ statüsündeki 13 Aronya üreticisinin geçiş süreçlerindeki ek maliyetlere destek olunarak; yeni plantasyonlar olarak oluşturulan Aronya bahçe tesislerinin verim dönemlerine ulaştıklarında elde edilecek Aronya meyvelerinin aynı zamanda organik meyve olarak hasat edilebilmesi sağlanmış olacak.

İl Müdürlüğü ve Araştırma Enstitüsü iş birliğinde Organik Aronya ve tüm Aronya üreticilerine yönelik 02.07.2020 Perşembe günü yaklaşık 3 saat süren Organik Tarım ve Aronya Yetiştiriciliği Eğitimi Pandemi tedbirleri alınarak online verildi. Eğitim; Aronya Yetiştiriciliği –Dr. Sevgi Poyraz Engin, Organik Tarım - Dr. Emre Bilen, Organik Tarımda Toprak Besleme – Mustafa Bıyıklı, Organik Tarımda Zararlı Yönetimi- Pınar Hephızlı Göksel, Organik Tarımda Hastalık Yönetimi-Zühtü Polat Ve Organik Tarımda Sertifikasyon Ve Yönetmelikler-Anadolu Ekolojik Sertifikasyon Namık Kirazlar konu başlıklarında uzmanlar tarafından verildi. Eğitime 34 Aronya yetiştiricisi online olarak katıldı.