Yalova Uygulama Otel’de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, Yalova Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, belediye başkan adayları ve Saadet Partisi teşkilatı katılım sağladı.

        Program hakkında bilgi veren Yalova Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, ‘Saadet Partisi Genel Merkezi önderliğinde, Türkiye genelinde, 81 ilde, 900 küsur ilçeye ve beldelere ziyaretler yapılıyor. 13-14-15 Eylül arası da Yalova’mızda ziyaretler olacak. Esnafımızla iç içe olarak, hemşehri derneklerimizi ziyaret edip, adaylarımızla birlikte neler yapabiliriz, onun istişaresini yapacağız’ dedi.

Akdağ,‘Saadet Partisi, en gözde ve en gayretli çalışkan parti’

 Saadet Partisi’nin, teşkilat gücü, hareketliliği, hazırlık ve seçim dönemi çalışmalarının en gözde ve en gayretli çalışkan partisi olduğunu ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, ‘Durumumuzun en önemli sebebi, bütün insanlığın saadeti için çalışmayı kendine inanç edinmiş ve vazifesini yerine getirmezse ağır bir sorumluluk altında kaldığına inanan, şuurlu ve fedakar mensuplarımızdır. Bu vesile ile gayretli ve şuurlu bu sadıklar topluluğuna huzurlarınızda teşekkür ediyorum’ dedi.

Akdağ, ‘5 haftalık süre içerisinde, bütün il ve ilçeler ziyaret edilecek’

       Akdağ, ‘Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de olduğu gibi bu seçime de en hazırlıklı şekilde girmek üzere, Saadet Partisi Genel Merkezi olarak, 5 haftalık bir çalışma programı başlatmış bulunuyoruz. 5 haftalık süre içerisinde, bütün il ve ilçeler ziyaret edilerek, teşkilat ve seçim çalışmaları yerinde görülecek ve inşallah partimizin seçimlerin favorisi olmasını temin edecek çalışmalara yapılacaktır. Bugün bu çalışma çerçevesinde buradayız. İl teşkilatımızla birlikte 3 gün içerisinde, bütün ilçe ve beldelerimizde teşkilat, halkla ilişkiler ve seçim çalışmaları yapacağız’ dedi.

Akdağ, ‘Suriye’ye yapılması planlanan askeri müdahale geleceğe ilişkin endişelerimizi artırmakta’

        Gerek ülke, gerekse bölge açısından tarihi bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Akdağ, ‘Bir yandan iç politika da tıkanan çözüm süreci, diğer yandan ABD öncülüğünde Suriye’ye yapılması planlanan askeri müdahale geleceğe ilişkin endişelerimizi artırmaktadır’ dedi.

Akdağ, ‘Biz akan kanı durduracak her adımın arkasındayız yanındayız’

Saadet Partisi olarak, endişelerle birlikte başından beri çözüm sürecine destek verdiklerini belirten Akdağ, ‘Bu kirli oyunu ve kanlı tuzağı sona erdirecek her türlü adımı desteklediğimizi ifade ettik. Anaların ağlamaması, fidan gibi gençlerin toprağa düşmesi için çözümün yanında olduğumuzu söyledik. Desteğimizin yanında uyarılarımızı da sıraladık. Sürecin şeffaf biçimde yürütülmesini ve başta meclis olmak üzere, meclis dışı partiler ve toplumsak kesimlerle paylaşılması gerektiğini ifade ettik. Ayrıca terörün sadece bir iç mesele olmadığını mutlaka uluslararası boyutuna yönelik adımların da atılması gerektiğini ifade ettik. Nitekim gelinen nokta itibariyle çözüm süreci tıkanmış gözüküyor. Terör örgütü sözcüleri, hükümetin taahhütlerini yerine getirmediğini ve bu yüzden çekilmeyi durdurdukları yönünde açıklamalar yapıyorlar. Şimdi milletçe merak ediyoruz, taraflar birbirlerini yapmaları gerekenlerin eksik veya yapılmadı gibi suçlamaları ne anlama geliyor? Taraflar birbirlerine acaba hangi taahhütleri vermişti? Hangi sözleri verilip yerine getirilmedi?   Malasef kimse bilmiyor? Milletimiz çözüm sürecinin nasıl başladığını, hangi pazarlıkların yapıldığı, hangi sözlerin verildiğini bilmektedir. Sürecin nasıl başladığını bilmediği gibi şimdi de neden tıkandığını bilmemektedir. Biz akan kanı durduracak her adımın arkasındayız yanındayız. Bütün gücümüzle destek veririz. Ama milletimiz adına gerçekleri görmek istiyoruz’ dedi.

Akdağ, ‘Kaybeden Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası olacak’

      Suriye’ye yapılması planlanan askeri müdahaleyi değerlendiren Akdağ, ‘Saadet Partisi olarak peşinen ifade ediyoruz ki, Suriye’ye bir askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir. Bu müdahalenin amacı, Suriye’deki rejimi değiştirmek değil, Suriye’de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmaktadır.

     Böyle bir müdahale de kaybeden Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası olacaktır. Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti kısacası Siyonizm olacaktır. Çünkü biz bu oyunu Afganistan’da gördük. Irak’ta gördük. Şimdi aynı oyun Suriye’de sahneleniyor. NATO yıllardır Afganistanda’dır. ABD yıllardır Irakta’dır. Afganistan’ın, Irak’ın ekonomisinde insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibi, NATO kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir’ dedi.

             Akdağ, ‘Asıl hedef Türkiye’dir’

 İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynandığını söyleyen Akdağ, ‘ Mısır ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan bütün gelişmeler Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir halkasıdır. Asıl acı ve üzücü olansa, malasef Ak Parti iktidarının, bilerek, ya da bilmeyerek bu oyunun gönüllü bir parçası olmuş olmasıdır. Ne acıdır ki, geldiğimiz noktada bir İslam ülkesi olan Türkiye, ABD’nin Suriye’ye bir askeri müdahalesinin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Bu tarihimizde örneği görülmemiş bir şeydir. Bir kez daha uyarıyoruz. Suriye bir ilk değil, son da olmayacaktır. Asıl hedef Türkiye’dir. Türkiye’yi bölüp parçalamaktır. Çünkü Sevr planı adım adım işlemektedir. O yüzden bugün NATO’dan, BM’den, ABD’den medet ummak, cellâdından merhamet beklemektir. Mısır’da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD’den Suriye’ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır’da darbecileri destekleyen Batı’nın Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir’ dedi.

Akdağ, ‘Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ülkemizde huzur ve barış sağlanmayacak’

  Akdağ, ‘Yaşanan gelişmeler, 40 yıl sonra da anlaşılsa, Milli Görüş’ü hep haklı çıkarmaktadır. Bu yüzden Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ne ülkemizde ne de İslam dünyasında huzur ve barışın sağlanması mümkün olmayacaktır. Bunun için yapılması gereken, bir an evvel İslam birliğinin kurulmasıdır. İslam barış gücünün oluşturulmasıdır. İslam Savunma Paktı’nın hayata geçirilmesidir. Müslümanların güçlerini birleştirmesidir. Ancak, bu işler inanç işidir, azim işidir, kararlılık işidir. Bu da Milli Görüşçüler de vardır’ dedi.

Akdağ, ‘İnşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yı el birliğiyle kuracağız’

      2014’te yapılacak yerel seçimlerin yaşanabilir bir Türkiye’nin kurulması için bir başlangıç noktası olduğunu söyleyen Akdağ, ‘İnşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’yı el birliğiyle kuracağız’ dedi.

     Akdağ’ın konuşmasının ardından, Yalova Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, daha sonra belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Adaylar kamuoyuna tanıtıldı

Korkmaz, ‘Saadet Parti belediye başkan adaylarımız, Armutlu Belediye Başkan Adayı Osman Elbaş, Çınarcık Belediye Başkan Adayı Ömer Dursun, Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Rahmi Selim, Taşköprü Belediye Başkan Adayı Hasan Boyun, Termal Belediye Başkan Adayımız Murat Akan’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel