Serginin açılışını; Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’ın eşi Suna Selma Koçal, Bienale katılan sanatçılar ve çok sayıda davetli birlikte yaptılar. 10 ülkeden 33 sanatçını eserinin yer aldığı serginin açılış konuşmasında, Yalova Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının daima yanında olduklarını belirten Başkan Vekili Kasım Avar şunları dile getirdi;

“Kentimizde ikinci kez düzenlenen bu sanat etkinliği ile dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıları ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat ve sanatçılar adına rahat bir ortam hazırlamak ve onları destekleyebilmek için Yalova Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz. Farklı farklı coğrafyalardan, farklı farklı kültürlerden ülkemize, kentimize gelerek o kültürleri ve sanatlarını bize yansıtan tüm sanatçılarımızı bir kez daha kutluyor, tüm Yalovalıları bu eserleri görmeye davet ediyorum” dedi.

Kasım Avar’ın konuşmasının ardından yapılan kurdele kesimi sonrası, protokol ve misafirler sergi salonundaki eserleri tek tek gezerek, sanatçılardan bilgiler aldılar.