Geçtiğimiz günlerde Sealife dergisi muhabirleri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaretederek hem Başkan Salman’la röportaj yaptılar hem de Yalova hakkında bilgiler aldılar.

Sealife muhabirlerince yapılan gezi sonrasında kentimizedergide 9 sayfa yer verildi. İlimizin tanıtımın yapıldığı dergide, kentin kimliği, benimsediği idari biçimi ve geleceğe yönelik projeler anlatıldı. Derginin 7 sayfasında Yalova’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile sosyal yapısına yer verilirken, 2 sayfa Belediye Başkanı Vefa Salman’ın röportajına ayrıldı.

Sealife dergisine vermiş olduğu röportajda “Bu Dünyada Bir Cennet Varsa Orası Yalova’dır” diyen Belediye Başkan Vefa Salman, Yalova hakkında bilgiler vererek, kentimizin daha da güzelleştirilmesi için yapılacak olan çalışmaları anlatıyor. Başkan Salman röportajında dışarıdan gelen misafirlerin kentin doğal dokusunave özellikle gün batımındaki renk skalasına hayran kaldığını belirterek, Yalova’nın  % 59’unun orman olduğuna vurgu yapıyor. “Tüm ilçelerinin her birinin denize kıyısı var” diyen Başkan Salman,“Yalova’da bir eliniz yeşilde bir eliniz mavidedir. Suyu şifalıdır, şelalelerimiz, gölümüz, yaylalarımız vardır. Kısacası İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olarak tanımlayabiliriz” diye kenti özetliyor.