Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova-Bursa yolundaki kontrol noktasında denetleme yapan ekipler hızla gelen bir aracı durdurmak istedi. Araç dur ihtarına uymayıp kendisini durdurmak isteyen polis memuru Mustafa Emanetoğlu’na çarptı. Olay yerine çağırılan ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis memuruna çarpıp kaçan sürücü ise ekipler tarafından bir saat süren kovalamacanın ardından durduruldu. Araçtaki 3 kişi gözaltına alındı.

Şehit Polis Memuru Mustafa Emanetoğlu’na, 26 Mayıs Çarşamba günü saat 12:00 de Yalova Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan tören gerçekleştirildi. Polis konvoyu ile tören alanına getirilen Şehit Polis Memuru Mustafa Emanetoğlu’nun ailesi gözyaşlarına hâkim olamadı.

“Ailemize sabır ve baş sağlığı diliyorum”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşma yapan Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, “Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Emanetoğlu görevini ifa ettiği sırada kahramanca şehit oldu. Bugün burada vatanı için fedakârca görev yaparken kaybetmiş olduğumuz aziz şehidimizi ebediyete uğurlamak için, ona karşı son görevimizi ifa etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Polis Teşkilatı, vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamakta, terörle mücadele ve son dönemde pandemi de başta olmak üzere tüm konularda canla başla mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. Şimdiye kadar birçok şehitler vermiş, kahraman bir teşkilatın üyesi olarak, biliyoruz ki aziz milletimiz her daim şehitleri kalbinde yaşatmış ve sahip çıkmıştır. Bu vesile ile başta şehit kardeşimiz Mustafa Emanetoğlu olmak üzere, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü milletin huzur ve güvenliği için görev yaparken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve teşkilatımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Yalova Merkez Cami İmamı Zekeriya Baki ve Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık’ın dua okumalarının ardından sona eren törenin ardından Şehit Polis Memuru Mustafa Emanetoğlu, memleketi Kocaeli Kandıra’ya defnedilmek üzere yola çıktı.