15 Temmuz’da FETÖ’cü bir grup askerin darbe girişiminin ardından 81 ilin ve ilçelerinin meydanlarında başlayan demokrasi nöbetleri, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitingiyle şahlandı.

Yalova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitingine tam destek verdiler. 5 bine yakın kişinin katıldığı mitinge Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, 24. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Celal Korkmaz, BBP Yalova İl Başkanı Talip Bayburtlu,  Vatan Partisi Yalova İl Başkanı İsmail Bilgin, İlçelerin Belediye Başkanları katıldı.

 

Demokrasi ve Şehitler mitinginde konuşan siyasi parti başkanları birlik ve beraberlik mesajları vererek darbelerin karşısında olduklarını belirttiler. İl Başkanlarının ardından konuşan  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Türkiye’nin ve Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünün asla bozulmayacağını belirttiler. Türk milletinin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizdiler.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, 24. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yaptıkları konuşmada Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesinin artık önünde kimsenin duramayacağını belirterek tüm dünyaya demokrasi ve vatan sevgisi dersi veren Türk Milletine teşekkür ettiler.

Son olarak sahneye gelen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Bu ülke kolay kurulmadı. Şehit torunları bu ülkeyi, bu bayrağı kolay kolay bu hainlere teslim etmeyecektir. 15 Temmuz’da da bunu tüm dünyaya gösterdik. Eşsiz bir demokrasi dersi verdik” dedi. AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de, Türk halkının 15 Temmuz’da olduğu gibi, aynı duyarlılık içinde hareket etmeye devam etmesi gerektiğini belirterek, “FETÖ çetelerinin yapmak istediği vatanı bölmekti” diye konuştu.