Yürüyen köşk ve Karaca Arboretum gezildi

TEMA Vakfı Kurucusu Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın 1980 yılında kurduğu ve içinde 7000 adet bitki türünü barındıran Karaca Arboretumu’nu gezmek üzere Yalova’ya gelen Tema Vakfı Kütahya İl Temsilciliği, Dumlupınar Üniversitesi Genç Tema ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genç Tema Gönüllülerinden oluşan 38 kişilik Kütahya ekibini, İl Temsilcisi Arzu Demir, İl Temsilci Yardımcıları Özcan Demir ve Gökmen Kılıç ile Yalova Genç Tema Başkanı Hale Tabu Yürüyen Köşk girişinde karşıladılar.

Yalova Tema Yönetim Ekibi, Kütahya Tema Ekibine önce Yürüyen Köşk’ü gezdirdi.

Ekip, Yürüyen Köşk’ün kuruluş hikayesini rehberden dinledikten sonra Atatürk’ün eşyalarının bulunduğu ve önemli kararların alındığı köşkün içini gezdiler. Köşk bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Karaca Arboretum’a geçildi.

Hersek Lagününde Doğa Pasaportu aldılar

2020 Yılının ocak ayında 97 yaşında hayata gözlerini yuman ve Toprak Dede olarak anılan Hayrettin Karaca’nın 1980 yılında kurduğu, içinde yaklaşık 7 bin civarında değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formunu barındıran Türkiye’nin ilk özel Canlı Ağaç Müzesi olan Karaca Arboretumu gezen Kütahya Tema ekibi Arboretum’un içinde bol bol fotoğraf çekti.

Karaca Aboretum gezisinin ardından Termal Atatürk Köşkü’nü, Altınova Hersek Lagünü ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini de gezen Kütahya Tema Ekibi akşam saatlerinde tekrar gelmek üzere Yalova’dan ayrıldılar.

Hersek Lagünü ve Kuş Gözlem Alanı gezisinde ekibe Doğa Pasaportları da verildi.

Kütahya Tema Ekibi İl Temsilcisi Arzu Demir’e gezileri boyunca gösterdikleri nazik misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederken, kendilerini de Kütahya’ya beklediklerini ifade ettiler.