Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen TUFAG Özel Gecesi, iki ay gibi kısa bir süre içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde gerçekleştirildi. Dört bölüm halinde gerçekleştirilen gecede TUFAG’ın en genç dansçılarının sahne aldığı Sarı Zeybek oyunu seyircilerden defalarca alkış alırken, gecede 14 yöreye ait halk dansları sahnelendi.

Yalova Protokolü bu gecedeydi

Birbirinden özel danslara sahne olan geceye Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Şahin ve Ahmet Sarıduman, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, CHP Yalova İl Başkan Yardımcısı Muttalip Tunç, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, MHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Aydın Altun ve birçok davetli katıldı.

Altıparmak, “TUFAG’lı olmanın gururunu hep yaşadım”

Gecenin Açılış konuşmasını yapan TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Şu anda 17 sene önce burada ilk defa sahne aldığımda hissettiğim heyecan ve gururun aynısını yaşıyorum. Ben de birazdan sahne alacak dansçılarımız gibi kuliste ve sahnede yıllarca görev aldım. Bugün de sahnede olmayı çok isterdim fakat bu kez sahnede dansçı olarak değil başkan olarak yer almak kısmet oldu. TUFAG’ın özeti aslında budur, çocukken başlayan aidiyet duygusu başkanlık görevine gelinceye kadar devam ediyor, tabi başkanlıktan sonra da bitmiyor. Birazdan sahne alacak Bingöl yöresi ekibinde ve protokolde eski başkanlarım mevcut, hayatım boyunca TUFAG’lı olmanın gururunu hep yaşadım. Bu güzel TUFAG ailesinin oluşmasında emeği olan Kurucularına, Eski başkanlarına, Üyelerine ve Dansçılarına şükranlarımı bildiriyorum.” dedi.

Yalova Belediyesi ile Protokol imzalandı

Gecede TUFAG Vakfı’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Rahmiye Palabıyık TUFAG Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Birol Aslan, bir süredir derneğin yaşadığı çalışma salonu probleminin çözüme yaklaştığını müjdeledi. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile görüşmeler sonucunda Rahmiye Palabıyık TUFAG Vakfı ile Yalova Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu konu hakkında açıklama yapan Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “37 yılda büyük yol kat edildi. Bu süreçte TUFAG olarak hem şehrimizin tanıtımına katkı sağladınız hem de ülkemizi çeşitli festivallerde temsil ettiniz. Bu zamana kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. Yalova’mızın kültürel ve sosyal hayatına renk kattınız. Şimdi ise karşılıklı iş birliği protokolüne imza atıyoruz. Bizler bu protokolle TUFAG’ın Yalovalı gençlerimizi yetiştirmesine destek olurken TUFAG’da Yalova’mızın tanıtımına katkı sağlamaya devam edecek” dedi. 

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu doldu

Kurulduğu günden bu yana TUFAG Özel Gecesi ile Türk Halk Oyunlarının birbirinden güzel örneklerini sahneleyen dernek, bu yılda Yalova halkının büyük ilgisini topladı. Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nun dolduğu geceyi birçok vatandaş ayakta takip ederken, gösteriler büyük beğeni topladı.

4-64 yaş arası dansçılar sahne aldı

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl çalışma yapamayan ve geçtiğimiz yıl TUFAG Özel Gecesi’ni düzenleyemeyen dernek, bu yıl sahneye 200’ün üzerinde dansçısıyla çıktı. 14 farklı yörenin sahnelendiği gecede en küçük dansçı 4, en büyük dansçı 64 yaşındaydı. Türk Halk Dansları’nın en büyük ortak nokta olarak sergilendiği gece seyircilere ve oyunculara birçok duyguyu aynı anda yaşattı.

TUFAG Özel Gecesi’nin sonunda tüm dansçılar sahnede yer alırken TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Yönder’e, yöre hocaları Ezgi Çisem Tezcan, Seyhan Keskin ve Doğan Çevik’e teşekkürlerini sundu.