Programa; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova İl Müftüsü Turgut Açari, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak,Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan ve birçok il protokolü katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Yalova Üniversitesi’nin 10. Yıl Tanıtım Filmi gösterildi. Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasını yapmasından sonra; Yalova Üniversitesi Müzik Kulübü’nün bestelediği “Yalova Üniversitesi 10. Yıl Marşı”, kulüp öğrencilerinden Seben Ersoy, Eray Kılış, Hilal Cenik, Batuhan Kahya, Alper Turmuş, Taha Sevim ve Bilal Fidan tarafından seslendirildi. Daha sonra ise Yalova Üniversitesi Edebiyat Kulübü öğrencisi Yasemin Karaca, bir şiir dinletisi gerçekleştirdi. Son olarak da; Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu sahne aldı. Türk müziği ve ilahi eserlerinden oluşan bir seçkiyi izleyenlere sunan Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu’nun konseri ile program sona erdi.

Rektör Cebeci; “3 büyük hedefimiz var”

Konuşması esnasında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci; “Biz bu zamana kadar 3 temel hedef belirledik. Bu 3 temel hedefi gerçekleştirmek için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Birincisi şu ki; Huzurlu çalışma ortamı. Tüm çalışanlarımızın huzurlu bir şekilde işlerine gelmesini ve huzurla çalışmalarını hedefledik. İkinci olarak da; Üniversiteyi çevreyle sıkı ilişkiler içine sokmak istedik. Örneğin; TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) ile mühendislik bölümümüz arasında işbirliği ve istihdam protokolü imzalandı. Ayrıca TERSAN ile de Altınova’da işbirliği protokolü imzaladık. Üçüncü olarak da; Öğrenci memnuniyeti var. Öğrencilerimizin memnuniyetini üst düzeye çıkarmak için, son yıllarda yaşanan öğrencinin üniversitesine küsmesini okulumuzda yaşamamak için çalışmalara başladık. Öğrencinin huzurla dolaşacağı bir kampus inşasına başladık ve kısa sürede tamamlayacağız inşallah” diye konuştu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk