Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği, Yalova Valisi Muammer Erol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Yalova İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık ve Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli başta olmak üzere çok sayıda Öğretim Üyesi, il protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

  Kahraman şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği, Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Yedi Hilal Kulübü Öğrencisi Muhammed Fatih Polat’ın, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

  Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliğinin açılış konuşmasına ’’Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik” ifadesi ile başlayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Milletimizin tarihinde 18 Mart misali birçok şanlı zaferler yer almaktadır. Bu zaferleri var eden en temel güç ise insanımızın, vatanı ve milleti uğruna canını feda etme noktasında gösterdiği fedâkarlıktır. Unutulmamalıdır ki milletimiz, bu özelliklerini devam ettirdiği sürece nice zaferler nasip olacaktır. Nitekim en büyük kazancımız da bu özelliğimizdir” ifadelerine yer verdi.

  Cebeci, “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın.

Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,

Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber” diyerek İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle sözlerini noktaladı.

  Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasını tamamlamasının ardından Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Destanı Gösterisi’ seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

  Tiyatro gösterisinin akabinde ise Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Savaşı Kısa Video Gösterisi ve Şiir Dinletisi’ sunuldu.

  Daha sonra Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Müzik Kulübü Öğrencileri tarafından oluşan Koro ise Çanakkale Türkülerini seslendirdi.

  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği, günün anlam ve önemine binaen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez’e, Yalova Valisi Muammer Erol tarafından plaket takdim edilmesiyle tamamlandı.