Açılışta konuşan İl Müftüsü Açari; “Üniversitemizde uzun zamandır açmak istediğimiz ve şimdi gerçekleştirdiğimiz Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu açılışına hepiniz hoş geldiniz. Din duygusu insanın fıtratında vardır. İnsanin maddi ihtiyaçları gibi manevi ihtiyaçları da vardır. Bu manevi ihtiyaçları için Üniversitemizde dini konuda danışılacak bir yer olsun istedik. Sağolsunlar Üniversitemiz de bizlere yardımcı oldu. Artık dini konularda gençlerimizin danışabilecekleri bir yer var. Arzu edenler Kur’an-ı Kerim de öğrenebilecekler. Buranın açılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Suat Cebeci olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Genel Sekreter Sayim Oral da; “Öğrencilerimizin maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçları olduğunu da biliyoruz. Manevi ihtiyaçlarını giderebilmek için açmış olduğumuz bu bürodan dolayı gururluyuz. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Yalova İl Müftülüğümüzden böyle bir teklif gelince sayın Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci’nin talimatı sonrasında vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılışta ayrıca KYK yurt öğrencilerinin yapmış olduğu görsel çalışmalar sergilendi ve gün boyu herkesin yararlanabileceği çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk