Siber Saldırıların Dünyaya Maliyeti 1,5 Trilyon Dolar

Yalova Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik olarak düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Gök günümüz dünyasında 2,5 milyarı aşkın internet kullanıcısı bulunduğunu internetin günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade etti. Doç. Dr. Murat Gök, internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte internet güvenliğinin öncelikli bir hal aldığına vurguladı. Dünyada siber güvenlik zafiyetleri sonucunda dünya ekonomisine her yıl 1,5 trilyon dolar zarar verildiğinin altını çizen Doç. Dr. Gök, bu tehdidin bertaraf edilmesi adına bireysel ulusal ve bölgesel siber güvenlik politikalarının geliştirilmesinin elzem olduğunu dile getirdi.

Siber Güvenliğin 3 Ana Unsuru

Siber güvenliğin amacının siber uzayda birey kurum ve devletlerin bilişim güvenlikleri için gereken araç, güvenlik politikası ve teminatlar ile sağlanan bir alt yapı sunmak olduğunu belirten Doç. Dr. Murat Gök, siber saldırılara karşı alınacak tedbirlerin güvenlik, farkındalık ve dirençli olmak olarak sıralanabileceğini söyledi.

Yalova Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Gök’ün konuşmasının ardından Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Mahir Atmış tarafından “siber güvenlik” konulu bir sunum yapıldı. Sunumun sorasında konu ile ilgili profesyonel danışmanlık hizmeti sunan Barikat Firması yetkilileri Ziya Gökalp, Okan Oğraş ve Semih Çevik siber güvenlik konusunu ve bu konuda alınacak tedbirler noktasındaki hususları katılımcılarla paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından siber güvelik alanında farkındalığı artırma konulu seminer sona erdi.