Yalova Üniversitesi tarafından 15 Mart- 30 Nisan 2013 tarihileri arasında düzenlenen logo tasarım yarışmasının sonuçları düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

     Logo Tasarım Yarışmasına Türkiye genelinden 721 eser katıldı.

      Basın toplantısına, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi Eruslu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Rafet Bozdoğan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Mustafa Kurt, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, Genel Sekreter Adem Taşcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Bora Açan katıldı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise Yalova Üniversitesinin artık yeni logosunu açıkladı.  

  Daha sonra logo hakkında bilgi veren YAÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, şöyle konuştu: Eserler Yalova Ünv. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Rıza Abay, Yalova Ünv. Öğretim Üyesi Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, Karikatürist Salih Memecan, Karikatürist-Grafiker Hasan Aycın, Yönetmen Metin Günay ve Yalova Ünv. Basın ve Halkla İlişkiler Md. Kadir Çeliktürk’ten oluşan seçici kurul tarafından, Yalova Üniversitesi'nin misyonunu, vizyonunu ve Yalova’yı ön plana çıkaracak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edebilecek özgünlük ve estetik yönden incelendi. Değerlendirme sonucu seçici kurul ilk üç logoyu yarışma kriterlerine göre belirledi. Buna  göre Deniz Taç’ın çalışması birinciliğe uygun bulundu. Semih Akın Tozlunun çalışması ikinciliğe uygun görüldü. Üçüncü eser ise İkram Daşdan’ın çalışması oldu’dedi.

        Çavuşoğlu, ‘Seçici Kurul tarafından birinci seçilen logoya bakıldığında, Logo Yalova Üniversitesi’nin çağdaş, yenilikçi ve dinamik vizyonuna uygun olarak, modern çizgisel bir formda ve renklerde tasarlanmıştır. Logoya ilk bakıldığında, Yalova Üniversitesi’nin baş harfi olan “y” harfini görülebilir. Bir çicek formu da verilen logoda Yalova’nın doğal güzelliği ve modern çizgilere bürünmüş nostaljik havası vurgulanmasının yanında, çiçek kenti olması özelliği de belirtilmiştir. Ayrıca dikkatli bakıldığında kanat çırpan bir güvercinin olduğunun da görüleceği logoda, bu ayrıntıyla üniversitemiz öğrencileri geleceğe kanat çırpan bir güvercin olarak tasvir edilmiş aynı zamanda dünya barışına da atıfta bulunulmuştur. Logoda kullanılan bordo rengi ile, kararlılık, azim ve başarı simgelenmektedir. Bordo rengi kurumun yapısına ciddiyet ve karakteristik bir hava katmaktadır.  Logoda kullanılan Turkuaz rengi ise, içerisinde yeşili ve maviyi barındırdığından dolayı Yalova’nın doğasını ve denizini simgelemektedir. Turkuaz, dikkatlerin üzerinde toplanmasını sağlar. Duygu ve düşüncede saflığı, iletişime açık olmayı temsil eder. Ayrıca, Turkuaz rengi, adını Türk kelimesinden almaktadır. Dünyada hiçbir milletin adı bir renge verilmemiştir. Logoda Kullanılan yazı fontu (Philosopher) logoyla aynı tarz ve eğimlerde kullanılarak logoyla uyumluluğu sağlanmıştır.

Yapılan yarışma sonucu dereceye giren eserlerden Birinciye 5.000 TL, İkinciye  2.000 TL, Üçüncüye 1.000 TL olmak üzere toplam 8.000 TL verilecektir’dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel