Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada 15 Şubat’ta köy okullarında eğitim-öğretime başlanmasının kararlaştırıldığını belirtmişti. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebileceğini vurgulayan Erdoğan, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacağını ve vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmaların yürütüleceğini ifade etmişti.

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.” İfadesi yer aldı.

Valilik tarafından, İçişleri Bakanlığının 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirler uygulanmaya devam edileceği belirtildi. Ayrıca, Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek. Bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabileceği ifade edildi. Açıklamada, 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilin içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımlar atılacağı vurguladı.

1 Mart 2021 Pazartesi günü, 15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesine devam edilecek. Alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecek.