Altın Kentler Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Golden City Awards’ yarışması proje ve halk oylaması olarak iki ana kategoride gerçekleştirildi. Bu yılki yarışmanın ana teması ‘Yerel Yönetimlerde, Vizyon Proje ve Hizmetler’ olarak belirlendi. 35 ödülün dağıtıldığı gecede Yalova halk oylaması kategorisinde tüm ülke genelinde yapılan oylamayla il bazında ‘Yılın Altın Kenti’ seçildi.

İstanbulConrad Otel’de düzenlenen ödül gecesine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman katıldı. Başkan Salman’, ‘Yılın Altın Kenti’ ödülünü, Altın Kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe takdim etti.

“Herkesi Yalova’yı Görmeye Davet Ediyorum”

Ödül töreninde teşekkür konuşması gerçekleştiren Belediye Başkanı Vefa Salman şunları dile getirdi; “Ödül törenine katılan çok değerli katılımcılar, öncelikle şunu söyleyeyim Yalova ‘Altın Kent’ seçildi. Ama sadece Yalova altın bir kent değil, huzurun, barışın, dostluğun kenti.Güneşin Dünya’da en güzel battığı kent Yalova. Bunun dışında en önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti.Katıldığım çeşitli platformlarda da belirttiğim gibi Yalova,Dünya’daki cennet kent. Yalova’yı görmediyseniz çok şey kaybettiniz demektir.Ben buradaki her katılımcıyı mutlaka misafirim olarak Yalova’ya davet ediyorum.”

“Yalova Özel Bir Kent”

Sözlerini Yalova hakkında bilgiler vererek sürdüren Başkan Salman; “Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en küçük kenti ama yüreği, sevgisi en büyük olan biraz önce ifade ettiğim gibi dostluğun, barışın, kardeşliğin kenti Yalova.Yalova 840 km2 yüzölçümlü en küçük kenti ama %59’luk ormanıyla yeşil bir kent.Bütün ilçelerinin denize kıyısı olan mavi bir kent. Kaplıcalarıyla, şelaleleriyle, yaylasıyla çok doğal ve özel bir dokuya sahip bir kent.Tarihi bir kent. Kültürel bir kent. Kısacası bu ödülü fazlasıyla hak eden bir kent. Türk halkı, bu hakkı vermiş olduğu oylarla Yalova’ya teslim etti. Bu yarışmayı düzenleyen Altın Kentler Platformunun Başkanı Nihat Boztepe’ye ve Koordinatör Cenap Tuncer’e tüm Yalovalılar adına teşekkür ediyorum. Bu yarışmada bizi aday gösteren, oy veren Türk halkına ve değerli hemşehrilerime desteklerinden, teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yalova sadece demin dediğim gibi ‘Altın Kent’ değil aynı zamanda bu Dünya’daki cennet bir kent.Bu cennetide hepiniz görmelisiniz.Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.