15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, kamu kurumları temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenkler koyuldu. Gaziler Günü’nde Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Yarbay Hayrullah Şahin yaptı. Hayrullah Şahin konuşmasında, "Özgürce yaşadığımız bu topraklarda şehidin kanı,  gazinin göz yaşı var. Üstümüzde dalgalanan al bayrakta şehidin kanı, gazinin göz yaşı var. 19 Eylül Kurtuluş Savaşımızda, Kore'de, Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da savaşan Mehmetçiklerimizle, 15 Temmuz'da vatanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda kahramanca mücadele eden asker, polis ve sivil bütün gazilerimizin onur günüdür" dedi.

 Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez ise yaptığı konuşmasında, "Yurt ve dünya barışını koruması amacıyla, bağımsızlık savaşında, Kore'de ve Kıbrıs'ta yapılan Muharebelere katılan kahramanları ile her bir parçası şehit ve gazilerin kanıyla yoğrulmuş vatanımızın, milletine ve devletine karşı şer odaklarının yürüttüğü terör faaliyetlerine dur diyen, 15 Temmuz gecesi demokrasi ve bağımsızlık uğruna bedenlerini siper etmekten çekinmeyen gazilerimizin günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Törenin sonlanmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığını, Yalova protokolü tarafından ziyaret edildi. Haber: Sezgin Altınel