Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik,Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova il protokolü, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla geçekleşen kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 98'inci yılını büyük gurur ve sevinçle kutluyoruz. 19 Mayıs, vatan toprakları işgal edilmiş, özgür yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir milletin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmadan, aydınlık, güzel günlere inancı ve bu inançla verdiği üstün mücadelenin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine o kadar güvendi ki bu ülkeyi sizlere emanet etti. Sizlerin de bu ülkeyi korumak için kaçmayacağınızı biliyordu. Siz Türk gençleri, Mustafa Kemal'in 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünün gereği olarak tüm insanlığı sevgiyle kucaklayacaksınız" dedi. 

Gençlik adına konuşmasını gerçekleştiren Özlem Gülçiçek ise “Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs’ın Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir” dedi.

Törende ayrıca Yalova'da ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program halk oyunu gösterileriyle devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından gençlik stantları gezildi. Haber: Sezgin Altınel