24 Kasım Öğretmenler günü programı saat 11.00’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

  Tören Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un çelenk sunması ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Engelsiz Kafe’de, Resim Sergisi ile devam etti. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, birçok kurum ve kuruluş müdürleri katılım gösterdi.

   Milletvekilleri, öğretmenler gününü kutlayan mesajlarını iletti ve AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un, Yalova Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’in mesajları, programı sunan Dilek Karaduman tarafından okundu.

   CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel; “Geleceğimizin mimarı olan değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, başöğretmenimiz ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anar; görevleri başında şehir edilen, aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza rahmet diler, saygılarımı sunarım” dedi.

    AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş; “Öğretmen sadece memur değildir. Öğretmen; öğretmekten ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin güzel bir karakter ve engin bilgilerle yetişmesi, kararlı adımlarla başarıya yürümesi, ülkesine faydalı işler yapması ve her zaman adaletin izinde hareket etmesi için çaba sarf eden siz kıymetli öğretmenlerimize desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini büyük hassasiyetle yetiştirmiş emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

   Öğretmenler arası ‘Anı Yarışması’, Satranç Yarışması’, Masa Tenisi Erkek Turnuvası ve voleybol Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenlere ödülleri takdim edildi.

   “Hayalimdeki Öğretmen” temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

    Yalova Termal Fen Lisesi tarafından Oratoryo’dan sonra tören son buldu.

    Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler; Dilek Karaduman(Edebiyat Öğretmeni), Şenol Karadeniz(Edebiyat Öğretmeni), Ali Çelik(Müzik Öğretmeni) Özgür Girişen(İngilizce Öğretmeni), Kemal Demir (Edebiyat Öğretmeni)

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter