İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

   Yalova'nın 4 Valisinden üçü, Vali Yardımcısı olarak atanırken Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş ise Kaymakam olarak ataması gerçekleşti.

    Yalova Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Mersin Vali Yardımcılığına atanırken, Yalova Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Kocaeli’nin Kartepe İlçesine Kaymakam olarak atandı.

      Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Çanakkale Vali Yardımcılığına atanırken, Yalova Vali Yardımcısı Ergun Güngör’de Bursa Vali Yardımcılığına atandı.
Atamalarla birlikte Yalova Vali yardımcılığına;  Denizli Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Kırşehir Vali Yardımcısı Kenan Örten getirildi.

      Kaymakamlıklarda Değişti
          Yalova’nın tek kadın kaymakamı olan Armutlu kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Hacılar Kaymakamlığına atanırken, Armutlu Kaymakamlığına Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneş Atandı.

Çiftlikköy ilçesi Kaymakamlığına ise Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut atanırken, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk ise İstanbul Vali Yardımcılığına, Altınova Kaymakamlığına ise Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya atandı.