Türkiye’deki çifte vatandaşlar, parlamentoda daha fazla Türk milletvekilinin seçimi kazanması ve Bulgaristan tarihinde ilk Türk Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı için sandık başına koştu.

Yalova’da üç noktada oy kullanıldı

Türkiye'de Bulgaristan seçimleri için oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 350 bin çifte vatandaş için Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'da merkez ve ilçelerde 126 sandık yerleştirildi. Saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 21.00'e kadar sürdü.

İlk defa bir Türk aday olan Mustafa Karadayı’nın yer aldığı Bulgaristan Cumhurbaşkanı seçimleri için Yalova’da; Gaziosmanpaşa İlkokul, Çiftlikköy Kültür Merkezi ve Subaşı Belediyesi Kültür Merkezinde oy kullanıldı.

Öz, “Bulgaristan ve soydaşlarımız için hayırlı olsun”

Seçim öncesi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Balkan göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Lütfü Özgür ile seçim hakkında değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı Namık Öz, seçim sırasında da oy kullanan vatandaşları ziyaret ederek, “İşte Türklerin ayak sesleri. Bulgaristan seçimleri için soydaşlarımız Göçmen Mahallesi ve 500 Evlerde sandık başındalar. Bulgaristan ve soydaşlarımız için hayırlı olsun.

Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın yoğun katılım göstermeleri memnuniyet verici” açıklamasında bulundu.