Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okullar açılmadan önceki ilk hafta uyum eğitimi programını uyguluyor.

   2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi eğitim alacak çocuklar bugünden 13 Eylül'e kadar uyum eğitimine alınacak.
     '3 DERS SAATİ OKULDA OLUNACAK'

Uyum eğitimi kapsamında öğrenciler, velileriyle okula gelecek. Okul personeli fiziki mekanlar,  tanıtılacak.

   Uyum eğitiminde, okula güvenli bir şekilde gelip gitme, trafik kurallarını öğrenme ve uyma, okul servislerine binme inme gibi çalışmalara da yer verilecek.

Öğrenciler, günde 3 ders saati okulda bulunulacak. Teneffüs saatleri ise, yapılan etkinliğe göre öğretmen tarafından ayarlanacak.

'TEDİRGİN OLMAYIN, ACELE ETMEYİN'
    Uyum haftasında öncelikle çocukların okulu sevmeleri, okul fobilerini yenmeleri, etkinlikleri gibi düzenlemeler tamamlandıktan sonra okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve diğer derslere başlangıç faaliyetlerine yer verilebilecek. Çocukların okuldan sıkılmamaları sağlanacak. İlk okuma ve yazma becerileri ve diğer derslerdeki kazanımlar haziran ayı sonuna kadarki süreçte verileceği için öğretmen ve velilerimizin tedirgin olmamaları ve acele etmemeleri gerekiyor.