Kongreye; DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akıncı, DSP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şafak Sevişlerli, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tuluç ve Kocaeli İlçe Başkanları, Yalova Vatan Partisi İl Sekreteri Seçkin Duran, Bal-Göç Derneği Başkanı Lütfü Özgür, DSP Yalova İl Başkanı Cemal Bayram, DSP Yalova İl Sekreteri Nejdet Çakır, DSP Yalova Divan Başkanı Av. İsmail Altay ve çok sayıda partili katıldı. Ayrıca kongreye sonradan Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

Kongreyi; Divan Başkanı İsmail Altay, İl Sekreteri Nejdet Çakır ve Yazman olarak da Enis Yazman yönetti. Açılış konuşmasını yapan Çakır; Kongreye katılım gösteren herkese teşekkür etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre İl Başkanı Cemal Bayram’ın konuşmasıyla devam etti. Bayram; “Biz DSP olarak devrimci bir partiyiz. Bizim devrimciliğimiz evrensel soldan farklıdır. Biz Anadolu medeniyetlerini kucakladık, Orta Asya kültürü ile yoğrulduk, Kur’an ve İslamiyet ile taçlandık, Atatürk’ün ışığı ile aydınlandık. Kin ve nefret değil, sevgi eken bir partiyiz. Hizmet yarışında da halkımızı bölerek değil, onlarla kucaklaşarak varız. DSP ile kurtuluş harekatını Yalova’da başlatalım istiyoruz” dedi.

Salman; “Ecevit sadece DSP’nin değil, CHP’nin de efsanesidir”

Bayram’dan sonra söz alan Başkan Salman; “İlk görev aldığım parti DSP’dir. Daha sonra CHP’ye kaydoldum. Ancak şu var ki; Allah gani gani rahmet eylesin, Bülent Ecevit sadece DSP’nin değil, CHP’nin de efsane başkanlarından biridir. Hafızanızı yoklarsanız Bülent Ecevit döneminde Devletçilik ilkesi ile yapılanlar unutulmaz. Bu bağlamda; Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’i, bir kez daha sizlerin huzurunda saygı, sevgi ve rahmetle anmak istiyorum” dedi. 

Ayşe Şener İlçe Merkez Başkanı seçildi

Tek aday olarak DSP Yalova Merkez İlçe Başkanı seçilen Ayşe Şener; “Biz, Atatürk’ten sonra topraklarımıza toprak katan tek liderin partisiyiz. Mazlumun dostu, haksızın karşısında olan bir anlayıştan geliyoruz. İlkeli ve tutarlı siyaseti devam ettirmeye kararlıyız. Demokrasi, hakça gelişme, refah içinde, sağlıklı bir yaşam ulusumuzun özlemi ve hakkıdır. Bizler seçkin aydınlarla değil, halkın gönlünde olanlarla yürüyeceğiz. Kuramcımız Ecevit’in değimiyle: ‘Halkı anlamayanlar bu ülkeyi yönetemez’ Ben de bu yola baş koydum ve halkımdan destek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ayşe Şener’in Kongre’ye sunduğu üyeler

Şener’in Asil Üyeleri; İlyas Aydın, Ünsel Özyurt, Halil Biçer, Özgür Bayram, Lütfi Duman, Mehmet Nezih Bayram, Mehmet Gün, Hülya Kırca, Deniz Petekçi, Perihan Ergün, Halit Biçer ve İhsan Özdemir oldu.

Şener’in Yedek Üyeleri ise; Sedat Yürekseven, Ekrem Topaloğlu, İsmail Köse, Erdoğan Aşan oldu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk