Törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar ve birçok kişi katılım sağladı.

    Atatürk anıtına çelenk sunumu ve Deniz Binbaşı Ece Şıklar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

       Şıklar, ‘Milletin bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk ordusu, ülkesine ve dünya barışına yönelik saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koymuş, vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek milletimizin haklı gururu olmuştur. Şehitlik ve gazilik sadece manevi açıdan değil askerlik açısından da rütbelerin en şereflisi ve en yücesidir. Biz Türkler için en şerefli askerlik hatırasıdır. Başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anarken, hayattaki gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyor, saygı sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi.