2015 yılında Osmaniye’de kurulan, Suriye savaşı nedeniyle mağduriyet yaşayan insanların ve sığınmacıların yardımına destek olan, ancak daha sonra lokal hizmetlerin yeterli olmadığını gören “Merhamet Teşkilatı” derneği 2018 yılında tüzük değişikliği yaparak uluslar arası “Merhamet Teşkilatı İnsan Hakları ve Yardımlaşma Teşkilatı” olarak merkezini Ankara’ya alarak faaliyetlerine devam etti.

İl Başkanı Süleyman Çelebi konuyla ilgili;

“Ben Samsun’da, Almanya’da, İsviçre’de, Fransa’da, Hollanda’da ülkemiz içinde yirmi, yurt dışında sekiz senenin üzerinde ağırlıklı olarak imamlık görevi yaptım. İmamlık sonrasında yedi yıl aktif siyasette görev aldım. Yedi tane derneğin kuruculuğunda görev aldım. Birçok dernekte aktif yöneticilik ve başkanlık yaptım. Halen (ÇİH DER) Çiftlikköy İmam Hatipliler Dernek Başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla toplumun ve halkımızın ihtiyaçlarına merhem olma, sosyal etkinliklerle toplumu kaynaştırma, geliştirme noktasında özel bir hassasiyetim var. Siyasetteki aktif görevimden sonra da sivil toplum bünyesinde çalışmalarımıza arkadaşlarımızla devam ediyoruz.

Merhamet Teşkilatı, geçmişi çok eskiye dayanmasa da ülke içinde ve uluslararası ortamda mahrumiyet yaşayan insanların imdadına yetişmeye çalışan bir dernektir. Yetimhane, yetim evleri, gıda ve giyişi dağıtımı, kurban, nakdi bağış gibi alanlarda yurt içinde hizmet vermektedir. Ayrıca yurt dışında bu hizmetlere ilaveten, özellikle Afrika’da cami, Kuran Kursu, Su Kuyusu, Kuran-ı Kerim dağıtımı gibi önemli hizmetleri de yürütmektedir.

Şahsıma Merhamet Teşkilatının Yalova il temsilciliği görevi verildi. Mazbatamı da almış bulunuyorum. Yalova’da İlk etapta İl Yönetim ekibimizi oluşturacağız. Bu ekibimizle öncelikle Yalova, sonra ülkemiz içindeki muhtaçlarımız ve fakir ülkelere açılarak halkımızın yardımlarını ilgili hak sahiplerine ulaştırma gayretinde bulunacağız.

Yalova’da bu alanda önemli hizmetler veren çok başarılı derneklerimiz var. Bunlara bir yenisini ekleyerek, daha fazla mağdura ulaşmak arzumuzdur. Biz Merhamet Teşkilatı olarak hiçbir hayır kurumu ve derneğinin rakibi değiliz, alternatifi de değiliz. Biz de onlar gibi zengin ile fakir arasında köprü olma görevini üstlenmiş oluyoruz. Yalova’mızda GÖNÜL DER platformunda bu amaçlara hizmet eden 30 civarında derneğimiz var. Biz de bunlardan biri olmaya adayız, bunu da başaracağız inşallah.

Toplumda STK sayıları fazla olsa da aktif STK sayısı azdır. Halkımız bu tür çalışmaların yoruculuğunu, zorluğunu ve risklerini yüklenmek istemiyor. Oysa bir muhtacın duasına nail olmanın hazzı maddi olarak ifade edilemez. Milletimizin duası, desteği, güveni ve bu güveni sarsmadan sürdürmek temel amacımızdır. Allah’ın izni ve yardımıyla bu hedeflerimizi halkımızla gerçekleştireceğiz.

Merhamet Teşkilatı mağdurlara acımayı, merhamet göstermeyi, düzgün ve güvenilir isimlerle yoluna devam etmeyi, şeffaf olmayı emel ilke edinmiştir. Şu anda İl Yönetimimizi oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. İl ve ilçelerimizde ikamet eden arkadaşlarımızdan oluşacak yönetimimizde, erkek, bayan, gençlerin yanında resmi kurumlarda çalışanlarda derneğimizin üyesi ve yöneticisi olabilmektedir. Allah yardımcımız olsun.” Açıklamasında bulundu.