Yalova'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen tören AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, CHP Milletvekili Muharrem İnce, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, Atatürk Heykeli'ne çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, askerlerin, vatandaşların ve protokol mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramları'nı kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Öğretmen Yarbay Hayrullah Şahin, "Türk ulusunun gerçekleştirdiği bu kesin sonuçlu ve dünya tarihine de yeni bir yön veren bu zaferin eşine az rastlanır. Osmanlı Devleti'ni paylaşma gayretinde olan batılı devletler bu savaşı dünya sonunda yakalamış ve ülkeyi yönetenlerin de aczinden yararlanarak Sevr Anlaşması'yla hedeflerine ulaşmak istemişlerdir. Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak işgal devletlerine karşı başlattığı Ulusal Bağımsızlık Savaşı, 30 Ağustos 1922 günü dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen işgalci Yunan ordusuna karşı kazanılmış Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle amacına ulaşmıştır" dedi.
Öğretmen Yarbay Hayrullah Şahin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, askeri birliklerin tören geçişleriyle sona erdi.