Öğrenci Hareketi Derneği hazırladıkları yardım projesi için Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı Yalova Şubesine başvurunca olumlu karşılık aldılar ve koordineli bir çalışmayla, hazırladıkları kalem, silgi, defter, test kitabı gibi kırtasiye malzemelerine ek olarak laboratuvar araç gereçlerini, Adıyaman’ın Gerger köyüne gönderdiler.

Amaç, Anadolu kültürünü yaşatmak

Pandemi sürecinin bitmesiyle beraber farklı bölgelere yardımlarının süreceğini belirten Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Fikret Demir, amaçlarının Doğu batı arsındaki iletişimi artık, köy kardeşliğinin değerini hatırlatmak ve Anadolu’nun yardım kültürünü yaşatmak olduğunu vurguladı.

Ayrıca kişiye özel kutularda hediyeler göndermeyi amaçladıklarını belirten Fikret Demir, herkesin isim ve soy isminin yazdığı kutularda hediyelerle berber gönderenin e-mail adresinin de yer alacağını ve bu yolla hediyeyi alan çocukların, gönderenlerle iletişim halinde kalmasını amaçladıklarını belirtti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Öğrenci Hareketi Derneği, pandemiden sonra öncellikle Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan köyü okulunun boyanmasını, bilgisayar laboratuvarının ve kütüphanenin kurulmasını hedefliyor.