Kemal Fidan Camisi önünde   gerçekleşen  törende Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (Gönül-Der) sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, 18 sivil toplum kuruluşunun yardımıyla, 1.5 ayda toplanan yardımları Suriye'ye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
  Geçen ay 2 tır insani yardım malzemesinin Suriye'ye gönderildiğini kaydeden Anlayışlı, Suriye’de açlık ve kıtlığın yaşandığını, hava şartlarının ise gerçekten elverişsiz bir durumda olduğunu belirterek şunları söyledi; “Kardeşlerimiz orada hem aç, hemde açıktalar. Bunun yanında her an gökten, savaş uçaklarından gelecek bomba tehlikesi var. Böyle bir zulüm altında Suriyeli kardeşlerimiz bekliyor. Biz de Yalova’lı duyarlı insanlar, Müslümanlar olarak dedik ki; ‘Dünya küçükse Suriye bize çok yakın’ İnsanlıkta kardeşimiz, Müslümanlık'ta kardeşimiz, hem komşumuz hem de akrabamız olan bu insanlara yardım etmemiz gerekir."
  Anlayışlı, Tır’da yaklaşık 20 ton yardım malzemesinin bulunduğunu belirterek, Suriye'ye ağırlıklı olarak un, makarna, bulgur pirinç, mercimek, çocuk bezi, battaniye ve kıyafet gönderdiklerini ifade etti. Haber-Fotoğraf: Melike İpek