Yalovalı üreticilerin ürünlerini pazarlarken alternatif kurutma teknolojilerini de değerlendirilebilerek ürünlerini yüksek fiyattan satabilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlenen teknik geziye, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali Dinçer, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Osman Halis Özen, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Şubesinden Dr. Yasin Özdemir, Kivi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Kaleli, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mustafa Anaçardı ve meyve üreticileri katıldı.

İl Müdürü Suat Parıldar ve beraberindekiler, geçtiğimiz şubat ayında faaliyete geçen Tuzla’daki meyve-sebze kurutma tesisinde incelemelerde bulunurken tesis sahibinden kurutma ile ilgili bilgiler aldılar.