Mevlana Hazretleri’nin Konya’ya teşriflerinin 791. Yıldönümünde Konya Büyükşehir Belediyesi etkinlik düzenledi. Bu kapsamda tiyatro, konser ve Rumi treni adıyla bir tren yolculuğu da tertip edildi. Rumi Tren’de Türkiye’nin tanınmış, sanatçı ve yazarları da İstanbul’dan Konya’ya yolculuk etti bu anlamlı yolculukta Yalovalı Fenomen Kahraman Memiş’ te yer aldı.

  Kahraman Memiş, “Valimiz Sn. Muammer Erol’un bir önceki görev yeri Konya’ydı, ziyaretimizi Sn. Valimizle paylaştığımda selamlarını iletmişti. Valimizin selamını Rumi Tren ile götürüp oradaki Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim Altay Bey ve bürokratlara iletme şansını elde ettim. Onlar da Yalovalıların çok şanslı olduğunu, kendisini özlemle andıklarını, Sn. Valimize selamlarını ilettiklerini ifade ettiler.

  Mevlana Hazretlerinin Torunu Işın Çelebi’nin onur konuğu olarak katıldığı etkinlik, Mevlana Hazretleri’nin türbesinde geleneksel Gülbang duası ile başladı. Program kapsamında Dünyaca ünlü Filistinli grup Le Trio Joubran da konser verdi. Misafirler ‘Kardeşlik ve Sevgi Otobüsü’ adı verilen 2 otobüsle panoramik şehir turuna da katıldılar.

  Kahraman Memiş, sanatçılar ve yazarlar aynı tren ile İstanbul’a geri döndüler, Rumi Tren’de ney ile icra edilen canlı tasavvuf müziği eserleri de yolculuğa renk kattı. Kahraman Memiş yaptığı açıklamada Yalova’yı bu 8 asırlık tarihi olayda temsil etmekten gurur duyduğunu, Mevlana’nın, Yunus Emre’lerin öğretilerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu, evrensel barışın ve sevginin yine bu topraklardan dünyaya yayılacağına inandığını söyledi.